Tyttären pysäyttävä kirje äidille: "Miksi puhut minulle loukkaavia sanoja?"

04.06.2015 10:28 - Anna Hopi

Äidin sanoilla on tyttäreen suuri vaikutus.

Buzzfeedin videolla nähdään todella voimallinen viesti tyttäreltä äidille. Maailma on muuttunut, enää naisen ei tarvitse hävetä kehoaan. Nainen voi olla muodoistaan ylpeä, ja äidinkin tulisi ymmärtää tämä, vaikka hän on saanut erilaisen kasvatuksen. Häpeän aika on ohi.

Lue alta kokonaisuudessaan rohkea kirje tyttäreltä äidille.

"Äiti sanoo, että olet kaunis tyttö. Olet enkeli, kullanmuru, tähti, koko maailma. Jos tämä on todellinen äiti, jos tämä on faktaa, miksi puhut minulle loukkaavia sanoja? Miten voit tehdä minulle niin?

"Näytät h**ralta tuossa mekossa. Nuo joogahousut sanovat, että haluat paljon enemmän. Jos lähdet kotoa tuon näköisenä, kaikki ajattelevat sinun olevan halpa tyttö."

Miksi minun pitäisi välittää, mitä muut ajattelevat? Mikään ei satuta minua enempää kuin kuulla sinun sanovan, että reiteni ovat paksuuntuneet. Tai että seksuaalisena ihmisenä oleminen tekee minusta huonon ihmisen. Olen joko pieni tyttö tai halpa nainen, joka pitää kovista otteista.

Kun yritän vastustaa tuota, sanot, että "Tyttö, sinun tarvitsee olla hiljaa ja kuunnella. Olet liian kova. Sinun täytyy hymyillä enemmän. Ei silti liikaa, ettet vaikuta h**ralta."

Syön joko liikaa tai en tarpeeksi. Olen liian laiha tai liihan lihava. Olen liian löllö tai tikku. Mutta äiti, miksi et voi kuulla minua. Minulla on naisen keho, enkä pyydä sitä anteeksi. Se on vartalo, jonka perin sinulta. Miten voit hävetä sitä?

Nämä isot reidet, isot huulet, kurvit, muodokas lantio. Sinulta sain nämä lahjat. Miksi sanot kehostani kamalia asioita. Toivon vain, että voisit miettiä sanojasi, koska en voi enää elää kuunnellen vihaasi.

Olen kuunnellut sitä vuosia, mutta en voi tehdä sitä enää, koska naisten täytyy elää harmoniassa. Hajoita ja hallitse pitää meidät alhaalla, siten meitä pidätellään. He saavat sinut tuntemaan huonoa oloa kehosta, jossa olet. Nähdä sen niin, että vieritämme tuon itsevihan jälkeläisillemme. Sen pitää loppua, äiti.

Emme voi olla enää sellaisia. Haluan rakastaa kehoani ja olla seksuaalinen ihminen. Haluan tietää, ettet näe minua halpana. Että voit ajatella minusta positiivisesti. Että voit nähdä muutakin kuin kehoni.

Äiti, sanot että olen kaunis tyttösi. Olen enkelisi, kullanmurusi, tähtesi, koko maailmasi. Jos se on totta, haluan, että lopetat loukkaavien asioiden sanomisen. Haluan, että seisot takanani."

Kilpailut

Uusimmat