Tyydytkö huonompaan suhteeseen kuin mitä ansaitsisit? 9 merkkiä

15.04.2016 10:11 - Senja Rapila

Suhteen jatkoa kannattaa miettiä, jos se kuluttaa sinut loppuun.

Jotkut parisuhteet syövät ihmistä enemmän kuin olisi sopivaa; saatat muuttua täysin erilaiseksi ihmiseksi, kadotat ajatukset unelmistasi, etkä välttämättä enää arvosta itseäsi samalla tavalla.

Jos olet huomannut, että pelkästään sinä teet suhteessa uhrauksia ja joustat, on merkit hyvin selvät. Olet todennäköisesti tyytynyt tuttuun ja turvalliseen parisuhteeseen sen sijaan, että tavoittelisit omaa onneasi.

Syitä parisuhteeseen tyytymiseen on monenlaisia, eikä niitä pysty helposti määrittelemään. Jos olet kuitenkin tyytynyt suhteeseen, joka ei toimi, on aika tehdä asialle jotain. Mutta mistä merkeistä tunnistaa sen, että on tyytynyt huonoon suhteeseen?

1. Suhde on kuluttanut sinut loppuun

Jos kumppanisi ei inspiroi sinua tai kannusta sinua olemaan millään tavalla parempi ihminen, on parempi jatkaa matkaa. Jos hän jatkuvasti kritisoi sinua ja tekemisiäsi, ei suhde ole pysymisen arvoinen.

2. Olet fyysisesti tai henkisesti väkivaltaisessa suhteessa

Väkivalta on aina vakava asia, eikä kenenkään tulisi kokea sitä. Jos olet joutunut piilottelemaan väkivallan merkkejä ulkopuolisilta, on aika ottaa rohkea askel pois vaarallisesta suhteesta. Älä puolustele kumppanisi tekemisiä itsellesi tai kenellekään muulle. Jos suhteesta lähteminen on vaikeaa yksin, pyydä rohkeasti apua. 

3. Epäilet pettämistä

Pettäminen ei ole ikinä mukavaa, joten jos epäilet kumppanisi pettävän sinua, kysy häneltä asiasta suoraan. Jos hän pyytelee anteeksi tai kieltää sen ronskisti selitellen, älä usko kaikkea kuulemaasi. Jos todistusaineistoa on tarpeeksi ettekä luota toisiinne, voi olla oikea hetki päästää irti.

4. Olet luopunut liian paljosta

Jos olet muuttanut itseäsi ja tapojasi kumppanisi vuoksi, kannattaa miettiä hetki, oletko kadottanut siinä samalla itsesi. Jos sinusta tuntuu siltä, ettet tiedä enää kuka olet ilman kumppaniasi, voi olla aika ottaa pientä takapakkia suhteesta.

5. Toivot hänen muuttuvan

Jos olet ollut suhteessa jo pitkään ja kestänyt kumppanisi temppuiluja, on aika miettiä asioita omalta kantilta. Jos olet käskenyt itsesi kestää ja odottaa hänen muuttuvan, voit olla umpikujassa. Hän ei tule välttämättä koskaan muuttumaan ja sinun on aika hyväksyä se.

6. Et ole rakastunut

Jos olet enemmänkin mukavoitunut suhteeseen eikä se tunnu rakkaudelta, voi olla vaikeaa lähteä pois turvallisesta suhteesta. Mieti kuitenkin tarkasti, onko se sen arvoista. Joku toinen voi odottaa rakkauttasi huonon suhteen ulkopuolella.

7. Pysyt suhteessa seksin takia

Jotkut todella pysyttelevät muuten huonossa suhteessa hyvän seksin takia. He eivät kuitenkaan ymmärrä sitä, että jos suhde toimii hyvin, toimii seksi vielä paremmin. Joten jos olet suhteessa pelkästään seksin takia, voi toisaalta löytyä vieläkin tajunnanräjäyttävämpää seksiä.

8. Pidät suhdetta velvoitteena

Vaikka olisit naimisissa, kihloissa tai teillä olisi lapsia, ei huonoa suhdetta tarvitse sietää. Koskaan ei ole liian myöhäistä olla onnellinen. 

9. Et halua nähdä kumppaniasi kenenkään toisen kanssa

Jos ajatus siitä, että kumppanisi löytäisi itselleen uuden rakkaan, pelottaa sinua, ei se ole hyvä syy pysyä muuten toimimattomassa suhteessa. Jos löydät itsesi tästä tilanteesta, muista, että tajuat sen viimeistään silloin, kun olet onnellinen jonkun toisen kanssa.

Jos siis olet tyytynyt parisuhteeseesi, etkä ole niinkään onnellinen siinä, anna itsellesi mahdollisuus ja lähde tavoittelemaan onnellisuutta rohkeasti.

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat