Vakava parisuhde ei onnistu? Esteenä saattavat olla pinttyneet tavat

23.09.2015 09:10 - Pauliina Jokinen

Aikuisiällä jokaisella on jo omat tapansa, ja jos toisen erikoisuuksiin ei osaa sopeutua, suhteen aloittaminen voi olla vaikeaa.

Olisipa helppoa, jos deittailu pysyisi samanlaisena kuin teinivuosina. Olisit jo oppinut tavat lähestyä miehiä ja kaikki ymmärtäsivät kirjoittamattomat säännöt. Todellisuudessa teininä opitut deittailusäännöt eivät välttämättä toimi aikuisena.

Parisuhteen löytyminen saattaa tarkoittaa, että sinun on luovuttava näistä tavoista:

”Katsotaan, mihin tämä on menossa”
Aikuisiällä ihmiset eivät enää halua käyttää aikaa ”ihan kivoihin” suhteisiin tai ihmisiin, joiden kanssa hengailu voisi joskus johtaa ihmissuhteeseen. Kyse ei ole siitä, että jo suhteen alussa pitäisi tietää, onko hän elämäsi rakkaus. On kuitenkin tärkeää tietää, mihin toivoisi suhteen etenevän ja saada myös vastapuolelta samanlaista kaikua.

Odotan kolme päivää ja muut vanhanaikaisuudet
”Deittailusääntöjen” roskakoriin heittäminen on enemmän kuin suotavaa. Teininä kirjoittamattomia sääntöjä saattoi noudattaa, sillä koko deittailukonsepti tuntui niin epävarmalta. Vaikka aikuisena tilanne ei ole yhtään sen helpompi, kannattaa kuunnella itseään. Miksi sinun tulisi odottaa kolme päivää, jotta voisit lähestyä häntä? Älä ylianalysoi tilannetta, vaan toimi oman pääsi mukaan, muutoin aitous häviää. Miten hän voi silloin tutustua sinuun?

Haluatko tavata -viestit
Jos haluat hänen ottavan sinut vakavasti, on myös sinun otettava hänet tosissaan. Viime hetkellä lähetettävät viestit tai pahimmassa tapauksessa yöaikaan lähtevät kyselyt eivät välttämättä välitä kuvaa etenevästä parisuhteesta.

Puhelimen käyttö treffeillä
Tämän pitäisi olla peruskauraa: Puhelinta ei pitäisi räplätä treffien aikana. Yritä hillitä haluasi tarkistaa Facebookisi tai Instagramisi viiden minuutin välein.

Ajan tuhlaaminen
Toisinaan jumahdamme viettämään aikaa ihmisten kanssa, vaikka syvällä sisimmässämme tiedämme, ettei tästä tule mitään. Ehkä seksi on hyvää tai kuvittelet tunteidesi muuttuvat ajan myötä. Onhan totta, että suhteelle on annettava myös aikaa. Aikuisena omia tunteitaan on kuitenkin kuunneltava, jos todella haluat suhteen, jossa voisit kuvitella viettäväsi pidemmänkin aikaa.


Lähde: Self

Kilpailut

Uusimmat