7 myyttiä avioliitosta - eivät todellakaan pidä paikkaansa!

14.01.2015 16:30 - Elina Jokela

Monella voi mielessä itää toiveikas ajatus, että avioliitto korjaa suhdeongelmat. Kuvittele kaksi ihmistä, jotka ovat onnettomia - huono työ, terveys reistailee ja myrkyllinen asenne. Miten heidän ristiriitansa ratkeaisivat pelkällä papin aamenella?

Alla olevat myytit aiheuttavat odotuksia ja luuloja suhteeseen. Lue alta, oletko elätellyt kuvitelmia mielessäsi avioliiton suhteen.

1. Avioliitto korjaa kaiken.

Moni ajattelee avioliiton korjaavan kaiken pahan elämässä. Elämänasenteesi näkyy hyvinkin pian avioliitossasi. Teillä saattaa olla kuherruskausi tai hetkittäistä onnellisuutta, mutta se ei muuta omaa asennetta elämää kohtaan. Avioliitto ei korjaa kaikkea, varsinkaan pahoja tottumuksia. Jos kumppanissasi on ärsyttäviä piirteitä tai hänellä on huonoja tapoja, avioliitto ei paranna niitä, vaan voi jopa lisätä ärsyyntymistä.

2. Avioliitossa saa vähemmän seksiä kuin sinkkuna.

Totuus on, että yleensä avioliitossa saa enemmän fyysistä läheisyyttä kuin sinkkuna. Avioliitossakin on kuivia kausia, mutta avioliitto on usein portti säännölliseen seksiin.

3. Avioliitossa elävät ovat vähemmän yksinäisiä.

Avioliitossa voi olla aivan yhtä yksinäinen olo kuin sinkkunakin. On säälittävämpää olla avioliitossa ja yksinäinen. Avioliitto ei poista yksinäisyyden tunnetta, jos suhde ei vaan sisällä tarpeeksi rakkautta.

4. Avioliitto tekee sinut onnelliseksi.

Jos et ole onnellinen yksin, et voi olla onnellinen kaksin. Avioliitto ei tee sinua onnelliseksi - sinä teet itsesi onnelliseksi. Moni aviopari pettyy, kun avioliitto ei tuo automaattisesti onnellisuutta.

5. Avioliitto on lopullinen maali.

Moni ajattelee avioliiton olevan jotain, mikä on pakko saavuttaa. Se on vaarallinen ajattelutapa ja ajaa usein onnettomuuteen.

6. Villit ajat loppuvat.

Moni ajattelee, että villit ajat loppuvat avioliiton myötä. Jos näet avioliiton hauskanpidon loppumisena, se on varoitusmerkki. Terveessä parisuhteessa elävät eivät näe avioliittoa kurjuuden ruumiillistumana. Uskollisena ja sitoutuneena voi pitää hauskaa!

7. Avioliitto on työtä.

Avioliitto ei tarvitse työtä, ainoastaan huomiota. Kiinnittämällä huomiota kumppaniin pidät välinne hyvänä ja suhteen terveenä.

Lähde: Your Tango



Haluatko parisuhteesi kestävän? Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat