Voit tunnistaa valehtelijan puhetyylistä - 4 pettämätöntä keinoa!

08.11.2014 19:18 - Anna Hopi

Ihmisen puhetyyli voi joskus kertoa, että hän valehtelee. Mistä tunnistat lähipiirisi luikurinlaskijat? Lue alta 4 tapaa käräyttää valehtelija.

Kuulemme päivittäin 10-200 valhetta. Tutkijat selvittivät, miten toisen kielenkäyttöä tarkkailemalla pystyt selvittämään, puhuuko ihminen totta vai luikuria.

Ruma kieli

Jos ihminen valehtelee, hän puhuu muita useammin negatiiviseen sävyyn ja käyttää tavallista karskimpaa kieltä. 

- Valehtelija saattaa esimerkiksi sanoa: "Anteeksi, perhanan puhelimestani akku sanoi itsensä irti. Vihaan sitä, tutkija Noah Zanden sanoo.

Muista puhuminen

Valehtelemisesta saattaa kieliä myös, jos ihminen puhuu muista huomattavasti enemmän kuin itsestään. Luikuria laskevat saattavat naamioida omat ajatuksensa tai tekonsa muiden ihmisten ajattelemiksi ja tekemiksi, koska kärsivät usein tiedostamattaan syyllisyydestä.

Liika yksinkertaistaminen

Koska valehtelijan on vaikeaa pysyä kärryillä monimutkaisista valhekuvioista, saattavat he vetää mutkat suoriksi. Aivot eivät yksinkertaisesti pysty rakentamaan ainakaan spontaanisti monimutkaista valhetta ilman, että vaara itsensä pussiin puhumisesta nousee. Jos henkilö sanoa täräyttää jotakin todella suoraan, ja epäilet hänen valehtelevan, saatat olla oikeassa.

Monimutkainen kieli

Vaikka ihmisen nenä ei kasvaisi hänen valehdellessaan, voit saada vihiä luikurin laskemisesta tarkkailemalla lauseiden pituutta ja sanavalintoja. Mikäli sinulle puhutaan pitkin lausein ja kieli on monimutkaista, saatetaan sinua vedättää. Valehdellessaan ihminen monesti täyttää puhettaan tilanteeseen sopimattomilla, mutta todelta kuulostavilla yksityiskohdilla.

Lähde: Daily Mail



Miehet saattavat joskus valehdella ensitreffeillä. Mitä he keksivät omasta päästään - lue täältä.

Kilpailut

Uusimmat