Yhä useammat koirat ovat masentuneita - syynä omistajien elämäntyyli

18.06.2015 07:15 - Rea Tallgren

Olet saattanut uskotella itsellesi, että koirallasi ei ole yksinäistä, tai että se nauttii kiireisestä elämäntyylistäsi siinä missä sinä itsekin, mutta asian todellinen laita saattaa olla täysin toinen.

Yhä useammat koirat kärsivät omistajiensa kiireisestä elämäntyylistä niin pahasti, että masentuvat vakavasti. Pahimmillaan koirat saattavat viettää yksin tuntikausia pienissä asunnoissa niiden omistajien viipottaessa omissa menoissaan. Yksinäinen koira on onneton ja saattaa alkaa kärsiä esimerkiksi eroahdistuksesta.

Toinen onnettomia koiria kasvattava omistajakunta ovat ne, jotka ovat kyllä kiireisiä, mutta raahaavat koiraa mukanaan joka paikkaan. Asiantuntijoiden mukaan on ensiarvoisen tärkeää, että koira saa tarpeeksi lepoa, eikä sitä häiritä jatkuvilla virikkeillä tai stimulaattoreilla.

Masentunut koira oireilee vahvasti. Yllä mainitun eroahdistuksen lisäksi se saattaa alkaa pelätä esimerkiksi omaa varjoaan, tai jahdata maanisesti omaa häntäänsä. Usein koiran käytösongelmat myös pistetään koiran itsensä piikkiin, vaikka omistajat ovat ne, joiden olisi syytä katsoa peiliin.

8 tuntia töitä - plus harrastukset

Työssäkäyvissä perheissä koira on usein työpäivän yksin kotona. Kannattaa kuitenkin miettiä, kuinka monia harrastuksia tai vastaavia sopii enää töiden päälle, ainakin, mikäli kyse on sellaisista, joihin hauvaa ei voi ottaa mukaan. Entä olisiko naapurissa joku, joka voisi käydä viettämässä aikaa koiran kanssa, jos työaika venyy? Oletko jo selvittänyt, saisiko koiran ottaa aika ajoin jopa töihin mukaan?

Koiralle kannattaa antaa laatuaikaa aivan, kuten lapsellekin. Koirakin huomaa, jos omistaja räplää kännykkäänsä ei keskity. Jätä sen sijaan puhelin kotiin, ja vie koirasi pitkälle lenkille tai puistoon.

Muista, että oman poissaolonsa ja huonon omatuntonsa paikkaaminen liiallisten herkkujen antamisella on huono ratkaisu, vaikka koiraa sopii tottakai hemmoitella tasaisin väliajoin. Epäterveellisesti tai liikaa koiraa ei kuitenkaan tule syöttää vaan siksi, että yrittää saada koiran iloisemmaksi.


Lue myös: "Pidä minua sylissä, kun aikani on tullut" - 10 asiaa, jotka koirasi sanoisi sinulle, jos pystyisi

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat