Yle: Samuli Edelmannista Suomen presidentti

03.02.2016 12:08 - Anna Hopi

Lauri Nurkse ohjaa Ylen uuden draamasarjan, jossa nähdään rooleissa Edelmann ja Laura Malmivaara.

Suomen satavuotisjuhlavuonna 2017 Ylellä esitetään Presidentti-draamasarja. Kyseisen sarjan ohjaa Lauri Nurkse ja sen pääosissa nähdään suomalaisen näyttelijäkaartin parhaimmistoon kuuluva Samuli Edelmann. Kuvaukset alkavat 8. helmikuuta.

- Presidentti on jännittävä ja koskettava draama suomalaisen poliittisen vallan huipulta, Yle lupaa tiedotteessaan.

Samuli Edelmannin lisäksi keskeisissä rooleissa näyttelevät muiden muassa Laura Malmivaara, Tommi Eronen, Mats Långbacka, Rea Mauranen, Kalle Holmberg, Inka Kallén ja Olavi Uusivirta.

Sarjan käsikirjoitus on Kirsti Mannisen ja Antti Pesosen.

- Vuoteen 2018 sijoittuva poliittinen draamasarja antaa mahdollisuuden pohtia missä Suomi on nyt ja mihin me olemme menossa, kun joudumme esimerkiksi hakemaan paikkaa idän ja lännen välissä. Käsikirjoittajien taitavasti luomassa maailmassa minua kiinnostaa ohjaajana päästä todistamaan tilanteita, joihin ei normaalisti ole pääsyä. Olemme saaneet kasaan huikean näyttelijä-ensemblen kertomaan puhuttelevaa tarinaa - odotan innolla pian alkavia kuvauksia, ohjaaja Lauri Nurkse kertoo.

Tasavallan presidentin rooliin sarjassa valitaan Edelmannin esittämä Henri Talvio.

- Mies päivänpolitiikan ulkopuolelta, epäkorrekti tulokas, jonka suoraviivaisia otteita kavahtavat niin oma kanslia kuin poliittiset vihamiehet. Asenne jakaa mielipiteitä, mutta presidentti Talvio ei suostu asettumaan passiiviseen rooliin. Myös presidentin puolisolla (Laura Malmivaara) tuntuu olevan paljon sananvaltaa tasavallan päämiehen päätöksiin. Käytännössä Suomea kuitenkin johtaa pääministeri (Inka Kallén), joka on poliittisen historiamme nuorin - ja nainen. Hänen kanssaan presidentillä on usein erilainen näkemys maan tulevaisuudesta. Kulissien takana näiden kahden kanssakäyminen on kuitenkin vielä monimutkaisempaa kuin julkisuudessa, tiedote kertoo.

Sarjan Ylelle tilannut Olli Tola kommentoi, että sarja on jännittävä kurkistus vallan kulissien taakse.

- Poikkeuksellinen sarja Suomessa politiikan huipulta. Samuli Edelmann presidenttinä ja muu ykkösluokan casting tulee takaamaan meille upean elämyksen. Uskon sarjan menestyvän, Tola sanoo.

 

 

Kilpailut

Uusimmat