Yleisimmät tavat flirttailla selvitettiin - tunnistatko itsesi?

16.02.2015 15:05 - Rea Tallgren

Jeffrey Hall on kommunikaatiotutkija Kansasin yliopistosta. Hänen viimeisemmässä tutkimuksessaan mies tutki eri tapoja flirttailla.

Tutkija Jeffrey Hall tiimeineen pyysi 51:tä toisilleen tuntematonta heteroa kertomaan tavoistaan flirttailla. Tämän jälkeen koehenkilöitä observoitiin yhdessä. Jälkikäteen heiltä kysyttiin, kuinka paljon he pitivät toisistaan. 

Tiimi sai selville 36 yleisintä tapaa, joilla ihmiset flirttailivat. Yleisimpiä olivat esimerkiksi kohteliaisuuksien sanominen, kysymysten kysyminen, nyökkäily, kumppania kohden kumartuminen ja tavaroilla leikittely.

Hallin tutkijaryhmän mukaan flirttailu voitiin jakaa viiteen eri kategoriaan: fyysiseen, perinteiseen, vilpittömään, kohteliaaseen ja leikkisään.

- Nainen, joka flirttailee vilpittömästi, nauraa ja hymyilee paljon ja tuijottaa kumppaniaan syvästi.

Kohtelias flirtti puolestaan on kaikkea muuta kuin fyysistä ja se on hyvin kunnioittavaa. Joskus kohteliaan flirttailijan flirtti jää huomaamatta, sillä se on niin hienovaraista. Kohtelias flirttailija saattaa nojautua flirttikumppanista taaksepäin ja vaikuttaa sitä kiinnostumattomammalta, mitä enemmän on oikeasti kiinnostunut.

Lue myös: Onko rakkaasi turhankin flirtti? 6 asiaa paljastaa

Lähde: The Independent

Kilpailut

Uusimmat