Lumesta tehdään nyt jäätelöä ja cocktaileja - trendi jakaa mielipiteet

14.01.2017 22:15 - Iiro Myllymäki

Tutkijan mukaan lunta voi syödä, kunhan se on kerätty kaukaa liikenteen pakokaasuista.

Kaikki meistä ovat luultavasti lapsena maistaneet lunta. Jotkut todistetusti jatkavat lumen syömistä vielä aikuisiälläkin ja jakavat todisteet asiasta Instagramiin.

Hashtagilla #snowcream löytyy Instagramista tuhansia kuvia, joissa nähdään lumesta tehtyä jäätelöä. Myös esimerkiksi Pinterest-palvelusta löytyy lukuisia lumijäätelön reseptejä. Resepteissä usein kehotetaan lisäämään lumeen kondensoitua maitoa, vaniljaa, sokeria ja koristeita, jotta aikaan saadaan herkullinen jälkiruoka.

Esimerkiksi alla olevan kuvan kommenttikentässä mielipiteet trendistä ovat jakautuneet kahtia. Osa on sitä mieltä, että lumijäätelö näyttää kokeilemisen arvoiselta, kun taas osan mielestä kannattaa vain pysytellä tavallisessa jäätelössä.

Netissä jaetaan kuvia ja reseptejä myös lumicocktaileista. Mitä asiantuntijat sanovat lumen syömisen terveellisyydestä?

Tutkimuksella on todistettu, että lumeen imeytyy liikenteen pakokaasuja. McGillin yliopiston ympäristötieteisiin painottunut tutkija Parisa A. Ariya kuitenkin huomauttaa, että luonnollisesti lumen syömisen terveyshaitat vaihtelevat sen mukaan, mistä lumen kerää. Ariya itse antaa lastensa maistella lunta maaseudulla.

Jos siis harkitset lumijäätelön tai -cocktailien nauttimista, kannattaa lumi kerätä mahdollisimman kaukaa liikenteen saasteista.

Lue myös: Sahara muuttui satumaaksi lumivaipan ansiosta - katso mielettömät kuvat

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat