Kuva: Fotolia

Tiedätkö, kuinka alligaattorit selviävät lammen jäätyessä? Käsittämätön video jättää sanattomaksi

09.01.2018 15:45 - Karoliina Kotala

Harva tulee ajatelleeksi, että alligaattorit selviytyvät parhaimmillaan hurjistakin elinolosuhteista.

Yhdysvalloissa, Pohjois-Carolinan osavaltiossa sijaitsevalla suoalueella elää lukuisia alligaattoreita ympäri vuoden. Yhdysvalloissa on saatu viime aikoina kokea kovia pakkasia, mutta se ei näytä paikallisia alligaattoreita haittaavan ja suoalueelta onkin julkaistu hämmentävää videota.

Vaikka alligaattorit mielletään lämpimien alueiden matelijoiksi, pärjäävät ne helposti ääriolosuhteissakin. Suolattomissa vesissä elävät alligaattorit viihtyvät hitaasti virtaavissa joissa ja virtapaikoissa, mutta suosivat mieluiten lähes seisovaa vettä, kuten kyseisellä Pohjois-Carolinan suoalueella.

Kovat pakkaset ovat kuitenkin jäädyttäneet suoalueen lammet ja alligaattorit ovat jääneet jäätyneisiin lampiin. Videolla nähdään vain lyhyitä kuononkärkiä pilkistävän jäätyneen pinnan läpi ja eläinasiantuntijat vakuuttavat alligaattoreiden todella olevan hengissä ja voivan hyvin: alligaattorit tuntuvat osaavan aavistaa juuri oikean hetken, jolloin kuono on syytä nostaa jäätyvän vedenpinnan yläpuolelle ja ne voivat pysytellä jäätyneinä useita päiviä.

Katso video alta:

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat