Kokeile vappuna munkkien sijaan donitseja - katso resepti
Donitsit ovat nopeita vappuherkkuja. Perusreseptiin saat helposti vaihtelua erilaisin kuorruttein.
Resepti
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
50 g margariinia sulatettuna
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
kypsentämiseen: öljyä
pinnalle: tomu- tai hienoasokeria
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon maito, kerma ja sulatettu, jäähtynyt rasva. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
2. Ripottele pöydälle jauhoja ja kauli siinä taikina noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä juomalasilla pyöreitä levyjä. Tee pienemmällä muotilla reikä keskelle.
3. Kypsennä leivonnaisia padassa noin 180-asteisessa rasvassa molemmilta puolilta noin 2 minuuttia. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kasta donitsit hienoonsokeriin tai ripottele niiden päälle tomusokeria.
Voit halutessasi kuorruttaa donitsit esimerkiksi kinuskilla tai valkosuklaalla. Tällöin niitä ei tarvitse pyöritellä sokerissa.