Kuva: Martat

Gazpacho on herkullinen kylmä kesäkeitto - katso resepti

15.06.2017 12:39 - Martat - Luettu 155 kertaa

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Espanjalainen kylmä tomaatti-paprikakeitto maistuu lämpimänä kesäpäivänä.

Valmistusohje

1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä
2 viipaletta vaaleaa leipää
vettä
n. 500 g kypsiä luumutomaatteja
300 g tuoretta kurkkua
1 punainen paprika
½ dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
3/4 tl suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun:

1 vihreä paprika
nippu ruohosipulia

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi.

2. Murenna leipäviipaleet pieneen kulhoon ja lisää vettä sen verran, että leipä kostuu pehmeäksi.

3. Kuumenna vettä kattilassa kiehuvaksi. Tee tomaatteihin viillot ja pane ne kiehuvaan veteen noin minuutiksi, kunnes kuoret repeilevät. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois ja kuori ne. Lohko tomaatit ja poista siemenet sekä kannat.

4. Pane tomaatit, sipulit ja kostunut leipä tehosekoittimeen. Lisää myös kuorittu ja paloiteltu kurkku.

5. Poista paprikasta kanta ja kuutoi. Lisää paprikakuutiot sekä öljy ja viinietikka tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.

6. Tarjoa kylmän keiton lisäkkeenä halutessasi paprikakuutioita ja hienonnettua ruohosipulia.

Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat