Kuva: Fotolia

"Hännän heilutus ei tarkoita onnellista koiraa" - Ymmärrä, mitä koira viestittää elekielellään

21.09.2017 16:45 - Senja Rapila

Esimerkiksi koiran tutustuessa toiseen koiraan, omistajan ei tulisi puuttua tutustumiseen kuin vasta silloin, jos oma lemmikki näyttää selkeitä pelon merkkejä.

Varsinkin uudet koiranomistajat eivät välttämättä osaa vielä lukea täysin karvavauvansa elekieltä. Tästä syystä onkin hyvä tutustua siihen, mitä koira viestittää eleillään omistajalle, ja miten esimerkiksi koiran huonoon käytökseen tulisi suhtautua.

Elite Daily on listannut asiantuntijan vinkkaamat asiat alapuolelle.

1. Huono käytös

Jos koira käyttäytyy huonosti, tulee meidän reagoida käytökseen niin, että koira ymmärtää tekevänsä väärin. Asiantuntija vinkkaa, että mikäli koira syö pöydän jalkaa, voit taluttaa koiran pois pöydän luota ja antaa sille jotain, mitä haluat sen syövän.

2. Hännän heilutus

Hännän heilutus ei aina tarkoita onnellista koiraa. Kuten ihmisen naurukaan ei aina tarkoita sitä, että hän olisi aidosti iloinen. Koiran hännän heilutus voi todellisuudessa paljastaa, että koira on hermostunut. Jos häntä heiluu hitaasti, jäykästi, tarkoittaa se sitä, että koira on vartiossa ja seuraa tarkasti ympäristöään. Jos koirasi on onnellinen, sen hännän liike menee ympyrää.

3. Toisten koirien kanssa leikkiminen

Haluat tietenkin koirasi leikkivän muiden koirien kanssa, mutta ensimmäiset leikkihetket ennestään tuuntemattoman koiran kanssa voivat olla pelottavia. On tärkeää tietää milloin koira on aggressiivinen ja milloin he tutustuvat kiltisti toisiinsa.

Asiantuntija kertoo, että silloin kun omistajan tulisi ottaa koiransa pois tutustumistilanteesta, koira on selkeästi peloissaan, häntä koipien välissä ja yrittää päästä pakoon uuden tuttavuuden luota. Se saattaa yrittää piiloutua tai näyttää olevan paniikissa.

4. Aggressiota vai ylistimulointia?

Koirien tiedetään hakeutuvan pois pelottavista tilanteista aggressiivisella käytöksellä. Tähän liittyy muun muassa muriseminen, hampaiden näyttäminen ja karvojen ja hännän nostaminen pystyyn. Koiran laajentuneet pupillit eivät kuitenkaan aina kerro koiran aggressiivisuudesta, vaan asiantuntija kertoo, että se voi tarkoittaa vaan koirasi reagoivan ärsykkeeseen, esimerkiksi leluun, leikin ja riehumisen ohella.

5. Korvat kertovat mielialasta

Koiran korvat kertovat paljon koiran mielialasta. Jos koiran korvat ovat pystyssä, kertoo se koiran olevan tarkkaavainen tai utelias. Se voi myös merkitä aggressiivisuutta. Jos korvat lepäävät hieman päätä vasten, koira voi olla peloissaan tai alistunut.

6. Hampaiden näyttäminen

Jos koira näyttää normaalisti hampaansa, se luetaan aggressiivisuudeksi tai peloksi. Koirat paljastavat myös hampaansa silloin, kun ne läähättävät tai alkavat nuolla jotain.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Järkyttävä trendi huolestuttaa eläinlääkäreitä: Koirille ja kissoille myydään kannabista lääkkeenä

Lue myös: Halaaminen voi aiheuttaa koirallesi ahdistusta - 8 yleisintä koiranomistajan tekemää virhettä

Lue myös: Satoja koiranpentuja tuotu laittomasti Suomeen – sairaat pennut kuolleet seuraavana päivänä

Kilpailut

Uusimmat