Kuva: Fotolia

Autoilija! Jos raappaus ja huurustuminen ärsyttävät, pienillä nikseillä teet lähdöstä helpompaa

29.11.2017 20:15 - Katariina Auvinen

Muun muassa sukalla ja kissanhiekalla ehkäiset ikkunoiden huurtumista.

Kukaan ei haluaisi lähteä puolta tuntia aikaisemmin parkkipaikalle raaputtamaan jäisiä ikkunoita tai vastaavasti odottaa kymmentä minuuttia, kunnes auton ikkunat selkenevät huurusta. 

Pienillä vinkeillä voit kuitenkin helpottaa aamuasi tuntuvasti. Esimerkiksi kissanhiekalla ja sukalla estät huurustumista. Laita noin desi kissanhiekkaa sukkaan. Sen jälkeen aseta nyytti kojelaudalle ikkunan lähelle. Aseta samanlainen nyytti myös takaikkunalle, jos et halua senkään huurustuvan. Hiekka imee kosteutta itseensä, joten huurustumista ei pääse tapahtumaan niin paljon. 

Samalla tavalla toimii myös esimerkiksi kenkälaatikoista löytyvät silica-geelipussit, joiden tarkoituksena on myös imeä kosteutta itseensä. 

Jos haluat päästä ainakin vähemmällä raappauksella, varaa mukaasi pari muovipussia ja kuminauhoja. Aseta muovipussit auton sivupeileihin ja sido paketti kuminauhalla. Näin sivupeilit ovat puhtaat jäästä heti aamulla. 

(kuva: Fotolia)

Suurimmaksi osaksi tuulilasin raappaukseen ei ole olemassa oikotietä. Tuulilasille ei missään nimessä kannata esimerkiksi kaataa kuumaa vettä, koska se voi vahingoittaa tuulilasia ja aiheuttaa siihen säröjä. The Sun-julkaisu on kuitenkin lisännyt seoksen, joka helpottaa jään sulamista. 

Julkaisun mukaan purkkiin kannattaa kaataa kolme osaa etikkaa ja yksi osa vettä. Tämän seoksen avulla jään pitäisi pehmentyä. 

Suurimmassa osassa autoissa on nykyään keskuslukitus. Joskus pakkanen voi aiheuttaa sähkövikoja lukitukseen, jonka vuoksi avainta saattaa tarvita. Yllätys ei ole mukava, jos lukko onkin jäässä. Helppo kikka saada lukko sulamaan, on lämmittää varovasti julkaisun mukaan avaimen päätä sytkärillä. Lämmin metalli sulattaa jäätä lukosta hiljalleen. Toinen vaihtoehto on puhaltaa pillin avulla lämmintä hengitysilmaa lukkopesään, joka saa jään sulamaan. 

Lue myös: Pidätkö jalkojasi auton kojelaudalla? Naisen varoittavan tarinan jälkeen et enää

Lähde: The Sun & The Sun

Kilpailut

Uusimmat