Kuva: All Over Press

Koko päivä merellä! - vietä laatuaikaa lasten kanssa

02.06.2017 14:30 - Katja Nygård - Luettu 1 941 kertaa

Iskelmän iltapäivän juontaja Satu Kotonen vietti päivän lastensa kanssa Ahvenanmaan saaristoa ihaillen.

Oli kevään ehkä aurinkoisin ja lämpimin viikonloppu, kun lähdimme 5- ja 8-vuotiaiden lasteni kanssa viettämään mukavaa päivää saaristoristeilyllä. Tykkään helpoista, matalan kynnyksen matkoista, joihin ei tarvitse juurikaan edes pakata.

Menomatkalla matkustimme Silja Line Galaxyn kyydissä. Onnistuimme valitsemaan hyvän ajankohdan risteilyllemme, sillä samana päivänä sattui olemaan Silja Linen 60-vuotissyntymäpäivä. Juhlallisuudet alkoivat heti lähtiessä, kun terminaalissa tarjoiltiin täytekakkua. Pääsimme myös heittämään yläfemmat Harri Hylkeen kanssa.

Meillä oli käytössämme normihytti, vaikka emme yöpyneetkään laivalla. Se tulikin tarpeeseen, sillä aikaisen lähdön vuoksi tyttöjen yöunet olivat jääneet vähiin. Pienen huilitauon jälkeen menimme aamupalalle Grill House -ravintolaan, jossa synttärijuhlat jatkuivat samppanjatarjoilulla.

Hetki aikaa itselle

Perheen pienimmät otettiin ravintolassa todella hyvin huomioon. Lapset saivat itselleen heti muumitehtäväkirjat. Niitä he jäivät tyytyväisinä tekemään siksi aikaa, kun kävin hakemassa heille ruokaa seisovasta pöydästä. Itse arvostan sitä, että lapset otetaan pienillä jutuilla huomioon, eikä aina tarvitse hakea viihdykettä puhelimista.

Aamiaisen jälkeen tutustuimme lapsille suunnattuun ohjelmatarjontaan, jota riitti kiitettävästi. Hauska sattuma oli, että lapsille esiintyi Mölyapina-orkesteri, jossa soittavat minulle entuudestaan tutut, Neljän suora -yhtyeen Julle ja hänen veljensä. Heillä oli myös omat lapset mukanaan, ja lapseni ystävystyivät heidän kanssaan.

Samalla, kun lapset viihtyivät leikkihuoneessa, sain itsekin hetken aikaa hengähtää kirjan parissa. Aurinkoinen sää antoi myös mahdollisuuden nauttia ulkokannella raikkaasta meri-ilmasta ja huikeista maisemista sekä bongailla mökkejä ja merimerkkejä. Saaristossa ei tuulisellakaan ilmalla tunnu juurikaan edes merenkäyntiä!

Toimiva konsepti

Puoli kahdelta olimme perillä Maarianhaminassa, joten edessä oli laivan vaihto Baltic Princessaan. Paluumatkalla nautimme lounaan italialaisessa Tavoláta-ravintolassa. Lapset tilasivat Nuuskamuikkusen kalansaalis -annoksen sekä ranskalaisia. Itse söin härän sisäfileetä.

Takaisin Turkuun palasimme seitsemän jälkeen illalla. 11 tuntia kestänyt reissu tuntui kahden laivamatkan ansiosta todellista pidemmältä. Itse nautin etenkin siitä, että pääsi syömään valmiiseen pöytään.

Tämä oli ensimmäinen kokemukseni saaristoristeilystä, joka on tosi kiva ja toimiva konsepti. Voin lämpimästi suositella sitä etenkin kaikille lapsiperheille. Reissu oli lasten näköinen, ja he saivat kokea matkalla monta elämystä.

Juontaja Satu Kotonen nautti erityisesti saaristoristeilyn helppoudesta.

Laivan aurinkokannelta pääsi ihailemaan huikeita saaristomaisemia.

Valmiiseen pöytään istuminen oli kaikkien mieleen, ja jokainen löysi ruokalistalta oman suosikkinsa.

Kilpailut

Uusimmat