Kuva: Fotolia

Hyvästit liian pienille rintaliiveille - käytännölliset vinkit alusvaateostoksille

12.10.2016 10:45 - Elisa Jalasjoki

Sopivien liivien löytämiseen saattaa mennä aikaa, mutta lopputulos palkitsee.

Tutkimusten mukaan naiset käyttävät usein liian pieniä rintaliivejä. Alla olevien vinkkien avulla pystyt kuitenkin selvittämään oikean kokosi, sekä sinulle parhaiten sopivat liivimallit. 

Askel 1: Löydä oikea kokosi

Useimmat naiset epäröivät rintaliiviostoksilla suuremman koon kokeilemista siksi, että eivät usko sen sopivan kuitenkaan. Jotta oikean koon ja itselle sopivimman mallin löytää varmasti, on suositeltavaa vierailla suoraan alusvaateosastolla tai alusvaateliikkeessä. Monilla liikkeillä on paikan päällä asiantuntija, joka auttaa oikeankokoisten liivien etsinnässä.

Askel 2: Tutki kunnolla

Koon lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota myös muotoiluun, liivien malliin sekä saumoihin. Eri vaihtoehtoja on satoja. Kiinnitä huomioita myös liivien materiaaliin.

Eri kokoisiin rintoihin kannattaa valita täytetyt liivit, joista lisätäytteet on mahdollista poistaa. Suurille rinnoille tuki on tärkeintä, joten etsi mahdollisimman jämäkältä tuntuvat liivit.

Askel 3: Kokeile oikein

Liivien olkaimet tulee asetella samaan mittaan ja tarpeeksi tiukalle, jotta tuntuma säilyy hyvänä. Rintaliivien alle tulisi mahtua vain yksi sormi. 

Askel 4: Nojaa eteen

Tämä helppo liike auttaa parantamaan liivituntumaa. Asetu ensiksi lattialle seisomaan. Sen jälkeen nojaudu eteenpäin ja laita käsi liivien sisään. Tärkeää on saada siirrettyä kädellä kaikki "ylimääräinen" iho kunnolla liivin sisään. Näin rintaliivien alle kylkiin ja selkään ei jää ihoa inhottavasti puristuksiin. 

Askel 5: Kokeile eri malleja

Itselle sopivimman liivin löytäminen vaatii monia kokeiluja ja virheitä. Eri merkeillä on erilaiset istuvuudet sekä mallit. Vaikka liivit olisivat oikeaa kokea, eivät kaikki mallit sovi kaikille vartalotyypeille.

Myös rinnan muoto vaikuttaa oleellisesti istuvuuteen. Pyöreät rinnat tarvitsevat eniten tukea ylhäältä, riippuvat rinnat taas tukea rintaliivin alaosasta. 

Lähde: Glamour

Lue myös: Korosta kurvejasi oikein – vältä 6 yleisintä alusvaatemokaa

Kilpailut

Uusimmat