Kuva: Fotolia

Kutrit kauniiksi: 4 ammattilaisten hiussääntöä, jotka toimivat

18.12.2016 19:15 - Karoliina Kotala

Moni nainen on kauneudenhoitoon liittyvissä asioissa tapojensa orja. Ammattilaisten niksit voivat kuitenkin yllättää lopputuloksellaan.

Tietyt tavat ja tottumukset ovat monella päivittäisiä etenkin hiustenhoitoon ja –muotoiluun liittyvissä asioissa. Vanhat rutiinit kannattaa kuitenkin ainakin hetkeksi heittää romukoppaan ja ottaa kokeiluun ammattilaisten hiusvinkit, joilla voi olla isokin muutos. 

Luovu extra-vahvoista hiuslakoista 

Nuorekkaat ja terveet hiukset ovat paitsi kiiltävät, niin myös liikkuvat ja eloisat. Siksi vahvat lakat kannattaakin jättää väliin. Nykyään tarjolla onkin volyymia antavia muotoilutuotteita, jotka eivät liimaa tukkaa yhtä jäykäksi kuin hiuslakat. 

Suosi kerroksia 

Ellet suosi polkkatukkaa, varo liian jyrkkää leikkausta hiuksissa, koska etenkin ohuissa hiuksissa latvat näyttävät helposti kuivilta ja haurailta. Sen sijaan suosi kerroksia, sillä ne tuovat eloa ja paksuuden tuntua hiuksiin sekä kehystävät kauniisti kasvoja tuoden silmiäkin esiin.  

Kohota tyveä 

Moni nainen haluaa kutreihinsa volyymia, mutta se kohotus kannattaa keskittää vain hiusten tyveen. Oikeilla tuotteilla ja maltillisella tupeerauksella hiukset saavatkin nopeasti uuden ilmeen, kunhan varot liioittelemasta. 

Kosteuta, kosteuta, kosteuta 

Jos haaveissa ovat nuorekkaat ja kiiltävät hiukset, pidä huoli niiden kosteutuksesta. Tavallisen hoitoaineen sijaan kannattaakin suosia kosteuttavaa hiusnaamiota jokaisella pesukerralla. Näin hiukset saavat ekstrakosteutusta. 

Lue myös: Maailman nokkelin tapa kihartaa hiukset? Et tarvitse kuin t-paidan

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat