Kuva: Shutterstock

6 asiaa ja tekoa, jotka vähentävät hiustesi kiiltävyyttä

09.05.2018 19:15 - Senja Rapila

Terveet hiukset ovat merkki yleisestä hyvinvoinnista - ja niiden oikeasta hoidosta sekä käsittelystä.

Älä vaurioita hiuksiasi huomaamattasi. Women's Health -julkaisu on listannut asioita, jotka aiheuttavat hiusten latistumista ja kiillottomuutta. Joten jos haluat pitää hiuksesi mahdollisimman kiiltävinä, kannattaa lukaista asiat alapuolelta.

1. Lämpökäsittely

Yllätys, yllätys - hiusten lämpökäsittely, kuten kuivaaminen tai muotoilu kihartimella, voivat aiheuttaa hiusten kiillottomuutta. Monesti ihmiset unohtavat suojata hiuksensa kuumuudelta, joka aiheuttaa hiusten ylikuumenemisen ja vaurioitumisen.

2. Aurinko

UV-säteilylle altistuminen voi häivyttää hiusväriä, mikä on vanha uutinen hiuksiaan aktiivisesti värjääville henkilöille. Se voi myös kuitenkin aiheuttaa kiillottomuutta sellaisille hiuksille, joita ei ole värjätty.

3. Kuivashampoo

Kuivashampoo voi olla joidenkin iltojen tai aamujen pelastus, mutta sitä ei tulisi käyttää turhaan hiuksiin. Se kuitenkin syö kiiltoa, joten älä läträä sillä liikaa. Liika kuivashampoon käyttö voi myös kuivattaa päänahkaasi.

4. Hiusvärit

Säännöllinen värjäys voi aiheuttaa vauriota hiuksiin, nimittäin ajan kuluessa jos hiusta on värjätty liian monta kertaa, siitä tulee heiveröinen ja hauras.Tämä vaikuttaa myös hiuksen kiiltoon.

5. Hilse

Kuiva päänahka ja hilseily voivat aiheuttaa sen, että hiukset ovat latistuneet ja kiillottomat. 

6. Dieettisi

Proteiinin saanti on tärkeää vahvoille, kiiltäville hiuksille.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Miten usein rintaliivit tulisi oikeasti pestä? Vastaus yllättää

Lue myös: Ei enää haalistuneita sävyjä - katso miten saat hiusvärisi kestämään kauniina pidempään

Kilpailut

Uusimmat