Kuva: Shutterstock

Tulviiko kosmetiikkatarjonta yli: 4 tuotetta, jotka riittävät ja joilla ihosi pysyy kauniina

24.03.2019 23:15 - Karoliina Kotala

Asiantuntijan ohjeilla turhat purkit ja purnukat voi raivata pois peilikaapista.

Kosmetiikkamarkkinointia on tänä päivänä vaikea välttää ja kauppojen hyllyillä onkin tarjolla seerumeita, voiteita, tippoja, kuorintoja ja naamioita eikä lista lopu siihen. Kuluttajan voikin olla vaikea löytää lukemattomien tuotteiden joukosta sopivat tuotteet ja välttyä turhien tuotteiden ostamiselta. Myös jos ilta- ja aamurutiineihin kuuluu liian monta vaihetta ja purnukkaa, sitä epätodennäköisempää on, että ihonhoitorutiineista jaksaa pitää kiinni.

Ihoasiantuntija Johanna Wardin mukaan neljä perustuotetta riittääkin kattavaan ihonhoitoon: hyvä puhdistustuote kasvoille, antioksidantteja sisältävät seerumi, laadukas aurinkosuojavoide kasvoille ja retinolia sisältävä yövoide.

Iho tulisi puhdistaa kahdesti päivässä; aamuin ja illoin ja se on yksi tärkeimmistä tavoista pitää ihosta huolta. Valitse asiantuntijan kanssa juuri ihollesi sopiva puhdistustuote, joka ei kuivata ihoa.

Antioksidantteja sisältävät seerumi puolestaan taistelee juonteita ja ryppyjä vastaan tehokkaasti. Valitse laadukas tuote.

Aurinko on syynä jopa 80 prosenttiin ihon vanhenemisesta, joten aurinkosuojaa ei kannata missään nimessä skipata. Levitä siis aamulla riittävän suojakertoimen aurinkosuoja, satoi tai paistoi.

Retinolia sisältävä yövoide on tutkitusti yksi tehokkaimpia ihonhoitotuotteita. Älä myöskään luovuta tuotteen suhteen heti aluksi, sillä voi olla, että iho tarvitsee lyhyen sopeutumisajan ennen kuin iho mukautuu tuotteeseen.

Wardin mukaan edellämainituista tuotteista ei kannata tinkiä, jos tavoitteena on terve ja hyvinvoiva iho. Jos taas kärsit finneistä tai muista iho-oireista, kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen, joka voi neuvoa tarpeelliset tuotteet.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: Ethän treenaa meikit kasvoillasi? Asiantuntija muistuttaa seikasta, joka unohtuu useimmilta

Kilpailut

Uusimmat