Kuva: Emmi Moilanen

"Jopa atooppinen käsi-ihottuma parani" - testasimme 11 käsivoidetta ja löysimme suosikit

27.01.2020 19:15 - Henna Koste

Pistimme käsivoiteet tiukkaan testiin. Löysimme monta uutta luottotuotetta.

Talvi, pakkanen ja kuivuus laittavat käsien ihon koville. Tällöin käsivoiteelta vaaditaan myös paljon. Testasimme 11 erilaista käsivoidetta eri hintaryhmistä. Toinen tykkää ohuemmasta voiteesta, joka imeytyy hetkessä. Toinen toivoo käsirasvan parantavan vaikka atooppisen ihon ongelmia. Lue alta arvostelut ja löydä oma suosikkisi!

Lumene Arctic Hydra Care Moisture & Relife Rich Hand Cream 7,90 e

Kätevässä pienessä purkissa tuleva käsivoide kuivuu nopeasti eikä jätä tahmaista tunnetta. Voide toimii hyvänä pikakosteuttajana, mutta pitkäaikainen kosteutus uupuu. Tuote on kuitenkin suunnattu erittäin kuiville käsille. Tämä tuote on niitä, jotka jäävät kaapin pohjalle pyörimään ja otetaan käyttöön päivänä, kun luottotuotteet loppuvat. Tuote on hajusteeton. 

Purkki on varsin pieni ja se kuluu nopeasti päivittäisessä käytössä. Siihen nähden hintakaan ei välttämättä kohtaa. 

Arvosana: 6,5

Cherry and Lotus Hand & Nail Cream-Balm -käsivoide (ORGANIC SHOP) 3 e

Käsirasvan orgaaninen kirsikkauute lupaa vahvistaa kynsiä. Purkki on kaunis ja hyvän kokoinen (75 ml). Hinta on ilahduttava. Voide on kevyt ja levittyy hyvin. Tuotetta tulee helposti liikaa, sillä se on juoksevaa. Tuoksu on myös melkoisen voimakas. Sertifioitu luonnonkosmetiikkaa, joten siitä iso plussa!

Arvosana: 7+

Calendula Hand Cream 2,49 e, Lidl

Käsivoide levittyy hyvin ja rasva on täyteläistä. Alkuun se tuntuu melko tahmaiselta ja imeytyminen ottaa oman aikansa. Rasvan kuivuttua kädet tuntuvat pehmeiltä. Miinusta saa kuitenkin makea tuoksu, joka jää voimakkaasti käsiin pitkäksi aikaa. Rasva toimii hyvin kuiviin käsiini, mutta tuoksun takia rasva jää lopulta vähemmälle käytölle. Rasva kuuluu Lidlin omaan Nature-sertifioituun sarjaan. Edullinen hyvä perusvoide!

Arvosana: 7,5

Diego dalla Palma Icon Time 22 e

Voiteessa on todella miellyttävän kevyt koostumus. Voide myös imeytyy nopeasti, eikä tahraa. Voiteessa on suorastaan ihana tuoksu, joka ei ole kuitenkaan liian voimakas. Kaunis, ruusukullan värinen tuubi on ilo silmille. Varsinaista käsien ihon värierojen tasoittumista en tuotteen käytöstä huolimatta huomannut (ainakaan testijakson aikana), vaikka sitä lupailtiin.  

Käsivoiteita on myös niin erilaisia ja erihintaisia, että en välttämättä olisi valmis maksamaan tuotteesta, jota vastaan kilpailee muitakin hyväntuoksuisia ja koostumukseltaan miellyttäviä voiteita myös edullisempaan hintaan. Oiva tuote kuitenkin luksuksen rakastajalle. 

Arvosana: 8-

Cerave  Reparative Hand Cream 6,90 e

Yhteistyössä ihotautilääkärien kanssa kehitetty CeraVe Reparative Hand Cream lupaa kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Sen myös luvataan vahvistavan luonnollista suojamuuria.

Voide kyllä myös lunastaa lupauksensa. Vaikka voide on suhteellisen tuhtia, se imeytyy kuitenkin erittäin hyvin. Käsiin jää kyllä pieni ”pinta”, joka ei kuitenkaan ole lainkaan tahmea. Enemmänkin se tuntuu jonkinlaiselta suojalta.

Voide on hajusteeton ja se sopii myös herkälle iholle. Etenkin atooppinen käsi-ihottuma tuntui pitävän tästä voiteesta. Plussaa tulee myös pienestä koosta, jonka vuoksi se sujahtaa täydellisesti myös käsilaukkuun. Toisaalta, jos kädet ovat todella kuivassa kunnossa, joutuu rasvaa lisäämään usein, eikä tuotteesta silloin ole pitkään iloa. Lämmin suositus siis tälle apteekkituotteelle, joka on ainakin kuivaihoisen pelastus talvipakkasilla.

Arvosana: 8

Madara Ocean Love Multi-layer Hand cream 9,50 e

Madara kertoo voiteen olevan erittäin ravitseva ja pehmentävä.

Voide (75 ml) on paksuhkoa ja tuntuu iholla rasvaiselta, joka kosteuttaa myös todella kuivan ihon. Se jättää levityksen jälkeen ohuen, rasvaisen tunteen käsille, mutta ei sotke. Neutraali tuoksu sopii myös hajusteherkälle.

Hyvä voide levitettäväksi käsiin esimerkiksi yön ajaksi. Koin itse tämän liian paksuksi päivittäiseen käyttöön esimerkiksi töissä. Lunastaa lupauksensa ja isoa plussaa vegaanisuudesta sekä ympäristöystävällisestä pakkauksesta. Käsivoiteen tuubista 55 % on kierrätettyä muovia.

Suosittelisin ihmiselle, jonka kädet ovat voimakkaasti kuivat talven tai runsaan käsien pesun takia.

Arvosana: 8

Bulldog Original Natural Skincare Hand Cream 6,90 e

Bulldogin ihonhoitotuotteet on suunnattu miehille. Tällaisen sukupuolijaottelun tarpeesta voi toki olla montaa mieltä, ja itselleni miehenä ei ole ongelma käyttää ”naisellisempia" tuotteita. Testaamassani Bulldogin Original Hand Cream -tuotteessa miesten kohderyhmän huomaa tuoksussa. Sitä voi voimakkaana ja jopa kitkeränä tuoksuna pitää maskuliinisena, ja itselleni siitä tuli mieleen saunassa käytettävät löylytuoksut - enkä niistäkään tuoksuista ole koskaan pitänyt.

Bulldogin käsirasva on muilta ominaisuuksiltaan kuitenkin mainio, eikä tuoksukaan häirinnyt lopulta. Rasva oli riittoisaa ja se kosteutti hyvin. 

Arvosana: 8,5

Estelle & Thild Organic beauty Hand lotion 18,50 e

Käsivoiteessa on miellyttävän raikas, ei liian voimakas, tuoksu. Kevyt koostumus levittyy helposti ja imeytyy nopeasti. Kädet jäävät kosteutetun tuntuisiksi, mutta eivät rasvaisiksi tai tahmaisiksi. Kosteuttaa talven kuivattamia käsiä hyvin, mutta todella kuivasta ihosta kärsivä voi kokea rasvan liian kevyeksi itselleen.

Tuote on jäänyt päivittäiseen käyttöön ja suosittelin myös työkaverille. Plussaa annan vegaanisuudesta. Hinta on korkeahko, mutta myös pakkaus on riittoisa (250 ml). Tästä tuotteesta kuitenkin maksaisin mielelläni.

Arvosana: 9

Urtekram No Perfume -käsivoide 3,95 e

Voide lupaa sametinpehmeät kädet ilman hajusteita. Käsivoide sisältää sheavoita, iltahelokki-, manteli- ja jojobaöljyä. Voide tuntuu iholla pehmeältä ja jo pieni määrä voidetta riittää kosteuttamaan kädet. Se myös kuivuu nopeasti, eikä käsiin jää ikävän tahmaista tunnetta.

Yhteenvetona voikin todeta, että kyseinen voide on todellakin lupaustensa arvoinen. Se kosteuttaa tehokkaasti ja pitää kädet kauniina talven kovillakin pakkasilla. Myös atooppinen iho pysyi tämän avulla kunnossa.

Tätä voi siis lämpimästi suositella kaikille, joiden kädet kaipaavat kosteutusta. Erittäin hyvä luottotuote. Hintaan nähden kokokin on sopiva (kulkee myös käsilaukussa). Loistava hinta-laatusuhde!

Arvosana: 9

Pumpuli-käsivoide, Globe Hope 14,90 e

Pumpuli-käsivoide lupaa, että sen "valloittava koostumus imeytyy hetkessä jättäen kädet uskomattoman pehmeiksi". Koostumus on tosiaan miellyttävä. Levityksen jälkeen kädet tuntuvat hetken tahmeilta, mutta kuivuvat alta aikayksikön niin, että voi plärätä puhelinta tai vaikka viikata pyykkejä. Vaikuttavina aineina ovat tyrninsiemenöljy, arganöljy, manteliöljy, kaurauute, rosmariiniuute ja appelsiininkukkauute. Kädet jäävät pehmeiksi. 

Kaunis puteli sulostuttaa kotia ja on myös ihana lahjaidea. Hinta-laatusuhde on kohdillaan. 

Arvosana: 9+

Beauty Graden -kehäkukkakäsivoide 23 e

Täyteläinen voide lupaa palauttaa iholle joustavuuden sekä kosteuden, ja sen se myös tekee. Voiteen melko tuhti koostumus todellakin kosteuttaa käsien ihoa tehokkaasti, mutta ei kuitenkaan jätä ihoa tahmaiseksi. Voide sopiikin täydellisesti sekä ilta- että päiväkäyttöön.

Kyseessä on vegaaninen luomutuote, joka yllättää tehokkuudellaan. Jopa atooppinen käsi-ihottuma parani voiteen ansioista.

Plussaa tulee myös kauniista purkista, joka on myös kaunis sisustuselementti. Miinusta sen sijaan saa sen muoto. Pyöreä purkki ei pienempään laukkuun mahdu mukaan, mutta toisaalta tämä voi olla juuri se voide, jolla hemmotellaan itseä kotona tai työpaikalla. Myöskään tuoksuherkille tuotetta ei välttämättä voi suositella, sillä tuoksuttomasta tuotteesta ei ole kyse.

Tuotetta voi kuitenkin lämpimästi suositella kaikille heille, joiden kädet kaipaavat tehokosteutusta talven pakkasilla.

Arvosana: 9,5

Lue myös: 'Näyttää hyvältä myös kuivilla huulilla' - löysimme huulipunatestistä uuden luottotuotteen

Lue myös: Ensi vuoden trendikkäin kynsilakkasävy paljastettiin - löytyykö jo kaapistasi?

Kilpailut

Uusimmat