Tangokuninkaalliset ilahduttavat vanhuksia

03.06.2012 19:29 - Antti Granlund

Tangokuninkaalliset konsertoivat vanhuksille Tangon taikaa -konserttien teemalla Turussa pidettävän Tangomarkkinat Semifinaalin yhteydessä
.

Konsetit järjestetään torstaina 14. kesäkuuta vanhainkodeissa, palvelutaloissa ja sairaaloissa. Konsertit ovat jatkoa viime vuonna alkaneelle Euroopan kulttuuripääkaupunki Turun ja Tangomarkkinoiden yhteistyöhankkeelle.

Konserttien tarkoituksena on viedä tangomusiikkia niille ihmisille, jotka eivät tapahtuman aikana pääse itse paikalle esityksiä kuuntelemaan.

Konserteissa esiintyy kolme ryhmää, jotka kiertävät eri pisteissä. Mukana ovat Tangokuningas 2008 Jukka Hallikainen ja harmonikkataiteilija Reijo Kumpulainen, Tangokuningatar 2004 Johanna Debreczeni ja harmonikkataiteilija Pekka Tervahartiala sekä Tangokuningas 1998 Jouni Keronen ja harmonikkataiteilija Samuli Jokinen. 
Jokaisessa konsertissa esiintyy lisäksi Tangomarkkinoiden semifinalisteja.

Konsertteihin on palvelupisteiden vanhuksilla vapaa pääsy ja myös omaiset ovat tervetulleita. Konsertit eivät ole muulle yleisölle avoimia.

Tangomarkkinoiden Semifinaalitapahtuma järjestetään Turussa juhannusta edeltävänä viikonvaihteena perjantaista sunnuntaihin 15 .- 17.6. ja sen huipentumana on lauantaina 16.6. pidettävä Tangolaulukilpailun Semifinaali-konsertti. Ensi kertaa Turun uudessa Logomo-tapahtumakeskuksessa järjestettävän Semifinaalin ympärillä nähdään viikon aikana lisäksi useita oheistapahtumia, kuten Tangon taikaa -konsertit.

Konsertit järjestetään Turun kaupungin seuraavissa vanhuspalvelujen yksiköissä:


- Liinahaan vanhainkoti (Liinahaankatu 7)

- Kaskenlinnan sairaala, aula ja erityisosasto (Vähäheikkiläntie 3)

- Kurjenmäkikoti 1 (Kurjenmäenk. 4, rak 41)

- Kurjenmäkikoti 2 (Kurjenmäenk. 4, rak 42)

- Kerttulin vanhainkoti (Hovioikeudenk. 3)

- Sävelkoti, paikalla myös Katariinan palvelutalon asukkaat, (Sävelkuja 2)

- Mäntyrinteen vanhainkoti (Virvoituksentie 5)

- Mäntykoti (Luolavuorentie 2)

- Runosmäen vanhainkoti (Varusmestarintie 14)

- Turun seudun omaishoitajat ja läheiset ry (Vanha Hämeentie 104)



Konsertit järjestetään iltapäivällä klo 13.30 ja 18.00 välillä.

Kilpailut

Uusimmat