Trendikkäin musiikki-ilmiö pysäytti Hectorin: Sykkeessä on elettävä mukana

01.04.2016 10:14 -

Elastinen feat. -ohjelmassa vieraillut suomalaisen musiikin suurmies Hector suhtautuu jo pitkään vallalla olleeseen hip hop -ilmöön kaksipiippuisesti.

Kuudella vuosikymmenellä suosiota nauttinut Hector on pannut merkille, että 2000-luvun hip hop -ilmiö on vallannut markkinat.

- Minusta tuntuu, että hip hop -komeetta on iskenyt. Suuri osa radiotaajuuksillakin soivasta musiikista on bassorumpu-suhina-kohina-meininkiä ja nopeasti puhuttuja lauseita.

Hän kuitenkin muistuttaa, ettei hip hop ole missään tapauksessa uusi ilmiö, vaan samaa kaavaa on käytetty kansanlauluperinteistä asti.

–  Bob Dylan ilmestyi 1960-luvun alussa valtavine tekstimyrskyineen, jotka olivat runollisesti riimitettyjä. Teksti oli nasevaa ja hyvinkin poliittisesti kriittistä. Samanlaista tekee meillä Suomessa Paleface tällä hetkellä. Tällaista talking blues -typpistä mallia on käytetty iät ja ajat, Hector huomauttaa.

Muusikko mieltää hip hopin pääasiassa klubilla tanssittavaksi musiikiksi, minkä vuoksi hän ei ole itse siitä erityisemmin innostunut. Hän antaa silti ymmärrystä tyylisuunnalle, joka erottuu muista urbaanin sykkeensä vuoksi. Syke tekee siitä omanlaisensa tämän aikakauden ilmiönä.

–  Aika tuo mukanaan erilaiset tyylilajit ja siinä ajassa ja sykkeessä on elettävä, jotta tyylilajia pystyisi täysin ymmärtämään, puhumattakaan siitä, että sitä pystyisi itse tekemään, Hector linjaa.

Hector syventyi hip hop -musiikin tekemiseen Elastinen feat. -ohjelmassa. Kaksikon kappaleen Stadi on niin snadi pääsen kuuntelemaan alta.

Hectorin juhlakiertueen aikataulut pääset katsomaan tästä.

 

 

Kilpailut

Uusimmat