Robin valmistautuu täysi-ikäisyyteen: "Vastuu painaa päälle"

14.04.2016 10:00 - Senja Rapila

Robin ihmettelee, miten ihmisiä kiinnostaa hänen täysi-ikäistymisensä.

Kun turkulaiselta Robinilta, 17, kysyy, kuinka monta kertaa häneltä on kysytty täysi-ikäistymisestä, artisti tarraa lähimpään tuoliin kiinni ja irvistää; aivan liian monta kertaa kyllästymiseen asti.

Nuoren artistin uraa on seurattu tiiviisti jokaisessa mediassa ja ensimmäisiä kysymyksiä täysi-ikäistymisestä alkoi kuulua heti, kun artistille pyörähti päälle viimeinen vuosi alaikäisenä. Vaikka Robin ei ota aikuistumisesta stressiä, se kuitenkin tuo omalla tavallaan pienen ikäkriisin poikasen ilmoille. 

- Minulla niin sanotusti sellainen yhteiskunnallinen vastuu painaa päälle. Lähinnä se, että pitäisi olla sitä. Eihän kahdeksantoistavuotiaana voi kukaan vielä olettaa, että olisi kunnon kansalainen –tyyppisesti. Tai niin, että nyt pitäisi yhtäkkiä osata ja oppia olemaan aikuinen, Robin pohtii.

- En näe täysi-ikäistymisessä mitään uutta ja ihmeellistä. Ainoa juttu siinä tietysti on se, että vastuu pitäisi kasvaa ja sitten se, että ajokorttiin saa yhden leiman lisää. Ei minulla todennäköisesti mikään muu muutu. Se on jotenkin todella hassua, kun kaikki kyselevät muuttuuko jokin ja mitä nyt tapahtuu, kun täytän 18. Niin, ja nyt se sitten varmaan sekoaa sitten.

"Sekoaminen" puhuttaa

Sosiaalisessa mediassa käydään jatkuvasti kovaa keskustelua siitä, tuleeko nuorelle artistille "sekoamisvaihe" täysi-ikäisenä. Jokainen media varmistelee, että mitä nyt sitten seuraavaksi. Suuri osa suomalaisista tuntuu pohtivan sitä, käykö 13-vuotiaasta asti julkisuudesta nauttineelle Robinille samalla tavalla kuin merentakaisille lapsitähdille, kuten Miley Cyrukselle tai Justin Bieberille.

- Se on niin outoa, en todellakaan tiedä miksi ihmiset ajattelevat niin. En tiedä, en todellakaan tiedä. Minun on todella hyvin vaikea kuvitella tätä asiaa jonkun muun perspektiivistä, miten joku saattaa miettiä tämän asian, Robin toteaa.

- Itse näen tämän niin, että täytän vain 18. Se on vain yksi luku, jolle en pysty tekemään mitään. Vaikka kuinka jännittäisin, en pysty pysymään 17-vuotiaana. Se vaan tulee sieltä kaikille.

 

 

Robin vuonna 2014. Kuva: Mikko Räsänen

 

Ai jatkoille? Ei kiitos!

Nuori laulaja on myös tympääntynyt siihen, että häneltä kysytään jatkuvasti juhlimisesta. Kun miehenalun kanssa istuu vartin samassa huoneessa voi huomata, ettei päätön biletys todellakaan ole listalla ensimmäisenä.

- Tähän tämä taas vedettiin, että käyn baarissa. Ainoa asia tuollaisessa elämässä on se, että pääsee katsomaan keikkoja - K-18 keikkoja. Se on se ainoa asia, mikä minua niissä baareissa kiinnostaa, Robin pohtii.

Emma-gaalassakin muut artistit surkuttelivat 17-vuotiaalle artistille sitä, ettei tämä pääse jatkoille. Vaikka ikä olisikin esteenä, ei se ole se ensimmäinen syy, miksi hän jättäisi menemättä jatkoille.

- Kun ei siihen oikein voi sanoa, etten halua jatkoille... mutta kun en oikeasti halua jatkoille! Menen paljon mieluummin hotellihuoneeseen ottamaan vähän iisisti ja katsomaan videoita. Ja vaikka syömään, syöminen on hyvä harrastus, hän nauraa.

Kilpailut

Uusimmat