Kuva: Senja Rapila

Nikke Ankaran kappale sai Samu Haberin hikoilemaan - pyysi Elastista avuksi: Täystyrmäys rap-vedolle!

10.04.2017 10:00 - Anna Hopi

Haberin rap-taidot laitettiin koetukselle Vain elämää -kuvauksissa.

Uudella Vain elämää -kaudella tullaan näkemään Sunrise Avenue -yhtyettä luotsaava Samu Haber, jolla on pitkä kokemus maailmalla esiintymisestä. Hän sanoo, ettei ollut todellakaan itsestäänselvyys lähteä mukaan ohjelmaan.

- Mietin helvetin kauan, että lähdenkö mukaan. Minua on pyydetty melkein jokaiselle tuotantokaudelle mukaan. Viime kaudella olin jo lähdössä mukaan ja sopimus oli jo tehty, mutten sitten päässytkään mukaan, kun se ei sopinut suunnitelmiin, Haber virnistää, ja toteaa olleensa onnekas, kun on mukana uusimmalla kaudella.

- Mukana olo oli juuri niin siistiä kuin olin unelmoinutkin. Hain ohjelmasta kokemusta, ja sain hienon elämyksen. Ystävien ylistävät puheet pitivät paikkansa.

Monelle ohjelmalla olleelle artistille TV-näkyvyys on antanut uusia mahdollisuuksia. Samu sanoo, ettei aio tulevaisuudessa ainakaan vaihtaa esiintymiskieltään,

- En aloita mitään suomi-uraa - eikä ollut mitään taloudellista tai urakehitykseen liittyvää motiivia mennä sarjaan. Oli hienoa huomata, että kuvauksissa oli niin kivaa kuin olin ajatellutkin. Inspiroiduin näiden ihmisten tapaamisesta ja pääsin leikittelemään musalla, hän sanoo.

- Sunrise Avenuen levyä tehdessä mukana on laajempaa visiota ja mietitään koko uraa, mutta cover-biisien kanssa sai heittäytyä. On tavallaan ihan sama, millaisen Robinin tai Laura Voutilaisen kappaleen versioin.

"Elastisen rankka palaute auttoi"

Samu Haber sanoo kokeneensa haasteita, kun teki omaa versiota Nikke Ankaran rap-kappaleesta.

- Oli pakko soittaa Elastiselle, että tule nyt tänne, kun tästä ei tule mitään. En osaa räpätä, hän heittää.

- Kimmo tuli studiolle, ja olin tehnyt omat räpit. Tiesin, että se oli ihan kamalaa. Hänen ilmeensä oli ihan priceless, kun esitin ne ja Kimmo kuunteli biisin läpi. Hän rehellisen mielipiteensä ja totesi omat räppini kuultuaan, että Samu, tää on ihan hirveää paskaa, Haber nauraa.

Elastisen avulla Samu sai rap-kappaleesta enemmän irti. Mies toteaa pilke silmäkulmassa, että ilman ammattiräppärin apua biisi ei välttämättä olisi ollut esityskelpoinen.

(kuva: Senja Rapila)

Samu onnistui myös yllättämään itsensä ohjelmassa. Häneltä kuullaan sarjassa versio Yö-yhtyeen eräs ikonisimmista kappaleista, joka on osa suomalaista rock-historiaa.

- Sanoin tästä kappaleesta heti, etten ikinä tule vetämään sitä. Kun pohdin cover-vetoja, niin sitten kuitenkin valitsin juuri sen kappaleen. Luulen, että kuka tahansa suomalainen pääsee siihen lauluun kiinni. Ilman sitä suomimusiikki ei olisi sitä, mitä se on tänä päivänä. Tein siitä oman elokuvallisen ja suoraviivaisemman biisin, hän summaa.

Lue myös: Kenen kanssa haluaisit tehdä yhteisbiisin, Nikke Ankara?

Kilpailut

Uusimmat