Kuva: Senja Rapila

Samu Haberin kovin paikka Vain elämää -kuvauksissa: "Itkin linnan muuria vasten"

05.04.2017 15:10 - Anna Hopi

Eräs Irinan kappale sai Sunrise Avenue -yhtyeen solistin pois tolaltaan.

Laulaja Samu Haber tulee esittämään Vain elämää -ohjelmassa erään Irinan tunnetuimmista kappaleista. Kappale on henkilökohtainen alkuperäisesittäjälle, mutta sitä se on myös Haberille.

- Kun näin nimilistan Irinan kappaleista, soitin tuotantoyhtiöön, ja sanoin, että jos haluatte minut tähän mukaan, niin tuo kappale on minun, Samu sanoo.

- Olen aika kovissa käänteissä ollut elämässä. Olen aistinut bändissä ja omissa ihmissuhteissani tämän kappaleen tunnelmaa. Se on ehkä isoin suomenkielinen kappale minulle. En voi käsittää, miten joku voi tehdä noin kauniin tekstin. Ja vielä kun Irina laulaa sitä omalla lohtua tuovalla isosiskon äänellään.

(kuva: Senja Rapila)

Mies kertoi jännittäneensä version esittämistä Irinalle niin, ettei saanut edeltävänä yönä nukutuksi.

- Olen todella ylpeä versiosta. Jännitin sen esittämistä ihan hirveästi. Biisi oli ainoa asia, jonka kanssa todella herkistyin Vain elämää -sarjassa. Olin omanakin päivänä liikuttunut, mutta se edellinen yö oli kovin hetki reissusta. Kello oli puoli kaksi ja olimme Nikke Ankaran kanssa lähteneet baarista nukkumaan. Kävelin ympäriinsä, en pystynyt nukkumaan, hän muistelee.

- Meillä oli aikataulut lapuilla huoneen ovessa, joissa luki, että huomenna on Irinan päivä. Tajusin, että nyt se tapahtuu. Vedin luurit päähän ja otin tupakat mukaan, menin linnan näköalatasolle, katsoin andalusialaista yötä ja valkoisia taloja. Iso tunne nousi sisältäni ja pelkäsin, etten pystyisi vetämään kappaletta. Itkin linnan muuria vasten. Onneksi esitys meni hyvin.

"Yritin tehdä Irinaan vaikutuksen"

Samu Haberin ja Irinan ensikohtaaminen vuonna 2007 on muisto, jota rokkari ei hevillä unohda.

- Rytmikorjaamolla Seinäjoella näin bäkkärillä Irinan, joka luki naistenlehteä. Mietin, että nyt mä teen vaikutuksen häneen. Menin esittäytymään, niin Irina tervehti minua vain lyhyesti ja kääntyi sitten lehtensä pariin. Hän sanoi nyt kuvauksissa, että olin silloin aikamoinen urpo, hän nauraa.

Muusikko toteaa, että ilmiö on tuttu myös omien fanien reaktioista, kun joku tapaa Samun ensi kertaa.

- Ensimmäinen reaktio on yleensä se, että jengi alkaa nauramaan. Kysytään, että voinko ottaa kuvan, ja sitten hihitetään. Se on huvittavaa.

Lue myös: Olli Lindholm paljastaa inspiroivimman Vain elämää -kollegan: "Hänen seurassaan nuorrun 30 vuotta"

Kilpailut

Uusimmat