Kuva: Mikko Räsänen

Vesalan menestyslevyä epäiltiin: "Sanottiin, että biisit eivät tule koskaan soimaan radiossa"

19.05.2017 11:00 - Anna Hopi - Luettu 338 kertaa

Laulaja Vesala kertoo kasvattaneensa parkkiintuneen nahan kriitikoiden ja epäilijöiden takia.

Paula Vesala ei koskaan etsi biisejä tehdessään hittejä.

- En esimerkiksi Tequilaa tehdessäni yhtään tajunnut, että se oli hitti. Vähän häpesin koko kappaletta, hän tunnustaa.

- Epäilin sen tehoa, mutta sitten mun A&R sanoi, että se on hyvä ja se rauhoitti mieltä. 

Vesala tunnustaa käyttäytyvänsä välillä puolustavasti omien biisidemojensa suhteen.

- Jos haistan jossain kappaleessa menestystä, niin pidän siitä näkökulmasta kiinni, vaikka saisin nihkeääkin palautetta. Mietin vaan siinä sitten, että odottakaapa vaan! Kun tuotan, soitan ja mietin biisit ydintä myöten, niin tiedän mikä se biisi syvimmältä olemukselta on, Paula avaa.

- Ei pystyny hengittää oli biisi, josta tuli monta eri versiota. Sain palautetta, ettei tää nyt oikeen lähde radiobiisinä, mutta tiesin että se olisi todella kova. Saimme sen Epun kanssa kumminkin maaliin.

"Mietin, mikä biisintekovaiheista meni pieleen"

Hän myöntää iloitsevansa näistä ähäkutti-hetkistä, kun joku biisi menestyy, vaikka sitä olisi musiikintekijöiden keskuudessa tekovaiheessa epäiltykin.

- Tottakai siinä on se riemun tunne, koska aina oma näkemys ei menekään oikeaan. Silloin pitää miettiä, mikä biisintekovaiheista on mennyt pieleen ja mitä voisi tehdä paremmin. Se on loputtoman kiinnostavaa. Minullekin on sanottu tämän menestyslevyn demoista, että nämä eivät tule koskaan soimaan radioissa.

(kuva: Mikko Räsänen)

Musiikkialan ei turhaan sanota olevan kova ja haastava ala. Paula myöntää joutuneensa kasvattamaan paksumman nahan arvostelijoiden takia. Silti hän ei ole muuttunut kyyniseksi.

- Sanoisin, että fiksut ihmiset osaavat edelleen kannustaa toisiaan. Kaikkea silti aina tulee, ja siihen pitää tottua. Kyllähän tässä nahka parkkiintuu näissä kuvioissa, hän nauraa.

- Kyllähän niitä lempeästi sitten kuittaillaan toisille takaisin, että sanoit, ettei tästä tule mitään ja sitten biisi onkin vetänyt 8 miljoonaa striimausta. Hauskaa sitten kuittailla, että mitenkäs tämä sitten menee, kun todettiin, että kappale oli muka niin epäkaupallinen?

Kesäsinkku ihastumisesta

Pieni jännitys on ilmassa aina uusia kappaleita julkaistessa. Paulan viimeisin on Muitaki ihmisii, joka on tähden ensimmäinen single tulevalta uudelta levyltä.

- Edellinen sinkku oli aika synkkätunnelmainen. Halusin tehdä sille vastakappaleen ihastumisen tunteesta. Siitä tuntemuksesta, kun toinen on edessäsi, niin kaikki muu sumenee. Vain hän on olemassa maailmankaikkeudessa, Vesala kertaa kappaleen tarinaa.

Lue lisää kappaleesta täältä.

Lue myös: Vesala: "Toinen ihminen voi tuntua koko aurinkokunnan keskipisteeltä"

Kuuntele Iskelmää puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat