Kuva: Fotolia

Uudenlainen 80/20-parisuhdemalli leviää - toimisiko omassa suhteessasi?

15.03.2017 19:15 - Reija Saarinen - Luettu 971 kertaa

Malli saattaa olla hyvän rakkauselämän salaisuus.

Olet ehkä kuullut 80/20-säännöstä, jota voidaan soveltaa moneen elämän osa-alueeseen. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi ruokailun suhteen tai vaikkapa kuntoilussa. Tämän lisäksi se voidaan ottaa osaksi parisuhdetta.

Independentin mukaan parisuhteissa ajatus toimii siis siten, että 80/20-mallissa ajatellaan, että yksi henkilö ei voi täyttää tarpeitasi 100 prosenttia ajasta. Jokaisella tulisi siis olla mahdollisuus olla 20 prosenttia ajasta omien, yksilöllisten tarpeiden tyydyttämiseen.

Kumppani voi siis aloittaa, vaikka uuden harrastuksen, tai lähteä vaikka pienelle matkalle ilman, että toinen suuttuu. Se voi myös tarkoittaa sitä, että seksitapoja muutetaan radikaalisti.

20 prosenttia ajasta saattaa siis tarkoittaa seksuaalisesta kanssakäymisestä pidättäytymistä oman rakkaan kanssa, tai sitten se voi antaa mahdollisuuden seksin harrastamiseen jonkun toisen kanssa. Jos pariskunta siis haluaa 20 prosenttia suhteesta on siis avointa suhdetta. Tärkeää kuitenkin on, että pelisäännöt tehdään selväksi.

20 prosenttisesti vapaa suhde edellyttää suurta luottamusta, mutta kokeilleiden mukaan se on vahvistanut heidän suhdettaan omaan kumppaniinsa.

80/20-mallista kerrotaan olevan apua etenkin pitkäikäisiin suhteissa eläville, joille kompromissien teko saattaa toisinaan olla vaikeaa. Se antaa mahdollisuuden omaan aikaan ja kaivattuun erossa oloon.

Miten on, kokeilisitko sinä tätä omassa suhteessasi?

Lue myös: Jokainen parisuhde tarvitsee sisäpiirivitsejä - katso, miksi

Lue myös: Ihmiset paljastavat: Asiat, jotka vanhempien parisuhde minulle opetti

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat