Kuva: Fotolia

Kuinka saat suhteesi kestämään koko loppuelämän? 12 neuvoa

25.10.2017 19:45 - Senja Rapila

Loppuelämän kestävä parisuhde vaatii työtä ja kompromisseja.

Täydellistä parisuhdetta ei ole olemassakaan. Hyvä parisuhde vaatii työtä ja vaivannäköä, eikä pitkässä suhteessa välttämättä ole onnellinen, ellei tee kompromisseja ja muutoksia omaan ajattelutapaansa.

On kuitenkin tapoja, joilla omasta parisuhteesta voi saada mahdollisimman kestävän. Näillä vinkeillä saatat olla kumppanisi kanssa jopa koko loppuelämän. Voit lukea vinkit mahdollisimman pitkäkestoiseen parisuhteeseen alapuolelta.

1. Viettäkää paljon aikaa yhdessä.

2. Katsokaa elokuvia yhdessä, tehkää siitä vaikka päivittäinen tai viikottainen tapa.

3. Hyväksy kumppanisi virheet ja epäkohdat sen sijaan, että yrittäisit muuttaa tai korjata niitä.

4. Kerro kumppanillesi mahdollisimman usein, kuinka kaunis tai komea hän on. Se saa hänet tuntemaan olonsa arvostetuksi, joka parantaa suhteenne laatua.

5. Yllätä rakkaasi lahjalla aina silloin tällöin, esimerkiksi kuukausittain. Olipa kyseessä kukkakimppu, yllätyssiivous, suklaalevy tai jokin muu pieni asia, se saa kumppanisi onnelliseksi ja vaikuttaa suhteeseenne vain positiivisesti.

6. Älä mainitse hänen virheistään, vaikka niitä tulisikin. Jos olet liian tuomitseva tai pikkutarkka, suhde voi kupsahtaa ennen aikojaan.

7. Älä petä kumppaniasi, se rikkoo välisenne luottamuksen, eikä suhteenne välttämättä palaudu enää koskaan ennalleen.

8. Luota kumppaniisi. Jos et opi luottamaan kumppaniisi silloin kun hän ei ole lähelläsi, se ajaa sinut lopulta katkeruuteen ja vihan tunteeseen. Jatkuva epäily syö suhdetta ja lopulta tappaa sen.

9. Suunnitelkaa yhdessä ulkoilmaretkiä, kuten patikointia tai retkiä läheisiin metsiin. Ulkoilu ja urheilu parantaa terveyttä, mutta sen lisäksi myös vahvistaa parisuhteita.

10. Syökää ajoittain ravintolassa, nimittäin se lähentää suhdettanne ja saatte samalla aina välillä jotain erilaista arkeen.

11. Antakaa toisillenne anteeksi. Vaikka välillä toinen saattaisikin suuttua ja sanoa asioita, joita ei tarkoita, on tärkeää oppia antamaan anteeksi. Vaikeina hetkinä anteeksi antaminen ja diplomaattisus ovat tärkeitä taitoja.

12. Naurakaa yhdessä, vaikka se olisikin välillä vaikeaa. Nauraminen vähentää stressiä ja jännittyneisyyttä, ja saa sinut onnellisemmaksi.

Lähde: Culture Hook

Lue myös: Ongelmia paratiisissa? Virvoita parisuhteen kuihtunut seksielämä seksuaaliterapeutin vinkeillä

Lue myös: Älä pidättele hajuja - ällöttävä tapa saattaakin olla parisuhteen pelastus

Lue myös: Haluaako kumppanisi erota sinusta? 5 muutosta, jotka näkyvät silloin tekstiviestittelyssä

Kilpailut

Uusimmat