Kuva: Fotolia

Miten saada työkaverit pitämään sinusta? 6 helppoa keinoa

29.10.2017 19:15 - Iiro Myllymäki

Osoita töissä luotettavuutta ja muista antaa työkavereillesi tilaa keskusteluissa.

Työssäkäyvät viettävät hurjan osuuden valveillaoloajastaan työkavereidensa kanssa. Näin ollen olisi hyvä, että työpaikalla vallitsisi keskinäinen kunnioitus ja työkaverit aidosti pitäisivät toisistaan. Miten sitten voit saada työkaverisi pitämään sinusta? Popsugar-sivusto on listannut kuusi vinkkiä tähän.

Tee niin kuin lupaat

Työpaikalla luotettavuus on kaiken a ja o. Jos teet niin kuin lupaat ja siinä aikataulussa kuin lupaat, työkaverisi antavat sinulle varmasti arvostusta. Jos työkaverit tietävät voivansa luottaa sinuun, he tuntevat helpotusta ja varmasti näkevät sinut hyvänä tyyppinä.

Osoita kiinnostusta

Työpaikalla kannattaa osoittaa kiinnostusta paitsi työasioihin, myös työkavereiden vapaa-ajan elämään. Tämä ei tarkoita tunkeilevaa uteliaisuutta, vaan aitoa kiinnostusta toista ihmistä kohtaan. Sen sijaan että vain toivottaisit hyvää huomenta, kysy työkaveriltasi myös hänen kuulumisiaan samalla.

Helpota muiden oloa

Jos havaitset työkaveristasi, että hänellä on huono päivä tai hänellä on riittämätön olo, voit yrittää helpottaa hänen oloaan. Kuuntele, lohduta ja kannusta. Kauniit ja myötätuntoiset sanat voivat saada ihmeitä aikaan.

Anna muille tilaa keskusteluissa

Keskusteluissa kaikkien pitäisi päästä vuorollaan ääneen kertomaan omia tarinoitaan. Varo, ettet jyrää kanssakeskustelijoitasi puhumalla liikaa päälle ja tuomalla omia näkökantojasi turhan innokkaasti esiin. Keskusteluissa muille tilaa antavat ihmiset koetaan parempina keskustelukumppaneina kuin kaiken huomion itseensä vetävät keskustelijat.

Anna kiitosta muille

Jos olet saanut tärkeää apua työtehtävissä työkavereiltasi, älä koskaan unohda kiittää heitä siitä. Itsellekin on osattava antaa kiitosta, mutta muista antaa tunnustusta myös muille.

Muista nimet

Yksinkertainen tapa lisätä läheisyyden vaikutelmaa keskustelussa on ujuttaa silloin tällöin mukaan keskustelukumppanin nimi. Tämä luo ihmisille tunteen, että heitä kunnioitetaan.

Lue myös: Lisää onnellisuuttasi töissä - 5 helppoa vinkkiä

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat