Kuva: Fotolia

Miten oppia luottamaan kumppaniinsa uudelleen, kun on tullut petetyksi? Asiantuntija neuvoo

04.11.2017 21:15 - Iiro Myllymäki

Pariterapia voi auttaa kadotetun luottamuksen uudelleen löytämisessä.

Pettäminen tekee suuren loven luottamukseen parisuhteessa. Olemme jo aiemmin kirjoittaneet, mitä pettäneeltä osapuolelta kannattaa kysyä petollisuuden selvittyä. Nyt Elite Daily -sivusto on kirjoittanut, miten luottamuksen voi rakentaa parisuhteessa uudelleen pettämisen jälkeen, jos saman kumppanin kanssa on ylipäätään halukas vielä yrittämään asioiden korjaamista. Tästä vinkkejä on antanut seksologi Catriona Boffard.

Älä kysy yksityiskohtaisia tietoja

Pettäneeltä kumppanilta ei kannata kysyä yksityiskohtaisia tietoja pettämistilanteesta, sillä se on vain itsensä kiduttamista.

- Älä kysy likaisia yksityiskohtia. Kysy ennemmin, mitä sellaista tämä tyyppi sai hänet tuntemaan, mitä hän ei tunne parisuhteessa, Catriona Boffard neuvoo.

Ei myöskään kannata urkkia kolmannen osapuolen sosiaalisen median tilejä, vaikka olisitkin utelias.

(kuva: Fotolia)

Terapia auttaa

Monet parit varmasti hyötyvät ulkopuolisen ammattilaisen näkemyksistä ja ohjeistuksesta parisuhdekriisin aikana. Pariterapiassa voi mennä syvälle suhteen ongelmien käsittelyssä, eikä näihin kipukohtiin välttämättä pääsisi pureutumaan vain kahdenkeskisessä keskustelussa.

- Parien pitää tehdä työtä löytääkseen luottamuksen uudelleen. Tämä voi tapahtua psykologin tai seksiterapeutin kanssa. Parin täytyy keskittyä priorisoimaan toisiinsa uudelleen ja löytämään yhteys uudelleen, Boffard sanoo.

Pariterapian lisäksi yksilöterapia auttaa jäsentelemään tunteita hankalina aikoina.

Aika parantaa haavat

Ajan parantava vaikutus on ajatuksena kliseinen, mutta totta. Sydänsurut vievät aikaa, mutta eivät kestä ikuisesti.

- Luottamuksen rakentaminen ottaa aikansa. Teidän täytyy pariskuntana neuvotella, miten voitte tehdä työtä yhdessä asian eteen ja mitä voitte konkreettisesti tehdä korjataksenne luottamuksen. Luottamus on ansaittava, ja on todennäköistä, että vahingon korjaamisessa kestää hetki, Boffard sanoo.

Lue myös: Onko kumppanisi pettänyt sinua? 7 tärkeää neuvoa, jotka auttavat toipumisessa

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat