Kuva: Fotolia

Miten selvitä puolison pettämisestä? Askeleet, jotka auttavat alkushokin yli

28.11.2017 20:15 - Anna Hopi

Koko suhteen luottamus on rakennettava alusta asti uudestaan.

Kerroimme äskettäin asiantuntijasta, jonka mukaan pettäminen ei aina tarkoita avioeroa. Joskus pettäminen voi jopa parantaa avioliittoa. Lue lisää täältä.

Jos puoliso jää pettämisestä kiinni, seurauksena on useimmiten alkushokki. Voi olla vaikeaa tietää, mitä sanoa tai tehdä, kun yhteiselämältä tuntuu putoavan pohja. Your Tango -sivusto kertoo kolme askelta, jotka voivat auttaa pettämisuutisen sulattelussa.

1. Puhu luotetun ystävän kanssa asiasta - vain yhden!

Kun tunnet olosi äärimmäisen petetyksi ja murtuneeksi, tarvitset ystävän olkapäätä, johon nojata. Jos kuitenkin haluat säilyttää avioliittosi, pettämisestä ei kannata kertoa kaikille. Luota yhteen ystävääsi ja kerro hänelle tilanne säästelemättä. Tarvitset tämän ystävän tukea vaikeassa tilanteessa. Voit kertoa ystävälle vaikeatkin tunteet, joita koet ja saat tuulettaa tunteitasi.

2. Puhu terapeutille asiasta.

Pettäminen järkyttää turvallisuudentunnettasi ja vie pohjaa elämältä, jonka olet rakentanut toisen ihmisen kanssa. Jos saat tietää, että sinua on petetty, on hyvä puhua asiasta asiantuntijan kanssa. Psykologin tai terapeutin juttusille meneminen voi auttaa sinua saamaan asiaan perspektiiviä. 

3. Aseta luottamuksen palauttaminen tärkeimmäksi prioriteetiksi.

Jos haluat vielä tilanteesta huolimatta jatkaa avioliittoa puolisosi kanssa, asia täytyy puida juurta jaksain ja ikäviä tunteita täytyy jaksaa käsitellä yhdessä. Avioliittoneuvojan tai parisuhdeterapeutin juttusilla voidaan alkaa luomaan vahvempia perustuksia liitolle. Se vaatii paljon töitä, mutta jos haluat pelastaa suhteen ja kumppanisi anelee anteeksiantoa ja uutta mahdollisuutta, luottamuksen rakentaminen on aloitettava alusta.

Lähde: Your Tango.

Lue myös: "Pettäminen tekee avioliitosta kestävämmän"

Kilpailut

Uusimmat