Kuva: Fotolia

Älä arvostele kumppanisi vanhemmuustaitoja - 9 asiaa, joita ei tulisi koskaan sanoa

04.12.2017 22:45 - Senja Rapila

Perheen kiireen keskellä saattaa unohtaa myös oman kumppaninsa tunteet.

Vanhemmat saattavat välillä kiireisen ja hektisen perhearjen keskellä sortua syyttelemään toisiaan, mutta todellisuudessa tulisi välttää kumppanin sortamista, syyttelyä ja moittimista. Pop Sugar -sivusto on listannut eri asioita, joita tulisi välttää sanomasta omalle kumppanilleen perhearjen keskellä.

Voit lukea Pop Sugar -sivuston sanomat vinkit alapuolelta.

1. "Minähän sanoin."

Vaikka se tuntuisikin kivalta päästä toteamaan kumppanilleen, että oli itse oikeassa, ei sen sanomisella ole suhteellenne mitään positiivisia vaikutuksia. Hän varmaan jo todennäköisesti tuntee olonsa todella epäonnistuneeksi, joten sinun ei tarvitse hieroa hänen kasvojaan mudassa.

2. "Ei noin kuulu tehdä."

Olet saattanut lukea kaikki kirjat ja ohjeet netistä, mutta tämä ei tarkoita sitä, että sinun kumppanisi tulisi seurata kaikkia kirjoitettuja ohjeita. Hyvä parisuhde perustuu luottamukselle, joten luota siihen, että kumppanisi onnistuu myös lasten kanssa.

3. "Eivät lapset noin minun seurassani käyttäydy."

Kaikki lapset käyttäytyvät eri tavalla eri aikuisten kanssa, varsinkin molempien vanhempien kanssa. Vaikka sinun suhteesi lapsenne kanssa olisikin mielestäsi jollain tavoin täydellinen, ei se  tarkoita sitä, että kumppanisi tekisi jotain väärin. 

4. "Sinun kannattaisi kokeilla..."

Kun kello on kaksi yöllä ja vauva huutaa, viimeisin asia mitä haluat kuulla on lista vinkeistä, mitä kumppanisi kertoo sinulle vauvan nukuttamiseksi. Ja varsinkin silloin, jos niitä on jo kokeiltu ja niiden kanssa ollaan epäonnistuttu. Luota siihen että kumppanisi tietää omat niksinsä lapsen nukuttamiseksi. Hän kyllä pyytää apua, jos sitä tarvitsee.

5. "Et vahtinut heitä tarpeeksi hyvin."

Vahinkoja sattuu, oli kuinka tarkkaavainen tahansa. Sen sijaan että syyttelisit kumppaniasi, puhu hänen kanssaan mieluummin siitä kehittävään ja tukevaan sävyyn.

6. "Sinun pitäisi siivota enemmän."

Vaikka saattaisikin tuntua siltä, että koko talo on aivan sekaisin, todellisuus voi olla se, että kumppanisi on siivonnut päivän mittaan, mutta perheen pienimmät ovat tehneet päivän aikana tuhoja enemmän kuin mitä on ehtinyt siivota.

7. "Ystäväni kumppani ei tee näin."

Vanhemmuustaitojen arvostelua pahempaa on vertailu ystäviin tai sukulaisiin. On hienoa että ystävälläsi on täydellinen vaimo/aviomies, joka hoitaa kaiken helposti, mutta se ei välttämättä ole teidän tilanteenne. Älä siis vertaile suhdettanne toiseen, voit tehdä tuhoja siinä samalla omallesi.

8. "Tarvitsevatko he sitä oikeasti?"

Älä arvostele kumppanisi vanhemmuustaitoja lapsen edessä, sillä sillä hetkellä hänen auktoriteettinsa vanhempana laskee välittömästi lasten silmissä. Keskustele asioista myöhemmin kahden kesken rakentavasti.

9. "En antaisi heidän koskaan tehdä noin."

Eri vanhemmilla on erilaiset tavat kasvattaa lastaan. Joku vanhempi on tiukempi säännöissä, kun toiset antavat lapsen oppia enemmän kantapään kautta. Mikään vanhemmuustyyli ei ole väärin, joten anna kumppanisi kasvattaa lapsia omalla, persoonallisella tavallaan. Luota siihen, että hän tuntee omat lapsensa tarpeeksi hyvin.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Asiantuntija paljasti kestävän liiton salaisuuden - oletko samaa mieltä?

Lue myös: Rakkaus ei kestä aina ikuisesti - miehet kertovat rehellisesti, milloin tajusivat tunteidensa kuolleen

Lue myös: Miehet kertovat: Naisten "ällöttävät" tavat, joita salaa rakastamme

Lue myös: Oletko tyytynyt tietämättäsi huonoon suhteeseen? 11 huomionarvoista merkkiä, jotka paljastavat

Kilpailut

Uusimmat