Kuva: Fotolia

Oletko terveessä parisuhteessa? Merkit, joista tiedät

18.12.2017 12:45 - Reija Saarinen

Hyvässä suhteessa ei ole turhaa mustasukkaisuutta.

Onnelliseen parisuhteeseen ei ole olemassa mitään kaavaa. Siitä huolimatta on sellaisia asioita, jotka yhdistävät onnellisia ja pitkäikäisiä suhteita.

Sen tietävät myös parisuhdeasiantuntijat, jotka jakoivat Huffington Postille omat vinkkinsä siihen, mistä tiedät olevasi onnellisessa suhteessa.

Miten on, löytyvätkö omastasi?

1. Sinulla on realistiset odotukset rakkauden suhteen. Ymmärrät sen, että eteen tulee vaikeitakin hetkiä, joiden selvittämiseksi tulee tehdä töitä.

2. Et ota asioita henkilökohtaisesti, vaan osaat nähdään kaiken suuremmassa mittakaavassa. Jos kumppani toisinaan unohtaa, vaikka viedä roskat, se ei todellakaan tarkoita sitä, että toinen ei enää rakastaisi.

3. Olette kumppanisi kanssa tiimikavereita. Teette yhdessä töitä suhteenne eteen, ja teille toistenne tarpeet ovat suunnattoman tärkeitä.

4. Osaatte molemmat ottaa vastuun myös omista tekemisistänne. Ette siis aina vaan syyttele toisianne, vaan osaatte katsoa asioita muistakin suunnista.

5. Luotatte toisiinne ja juuri siksi tunnette olonne turvalliseksi omassa parisuhteessanne. Suhteenne ei ole täynnä epäilystä ja mustasukkaisuutta.

6. Annatte toisillenne huomiota ja olette valmiita tekemään erilaisia asioita toistenne puolesta.

7. Voitte puhua avoimesti, ihan kaikesta. Teille ei ole mikään asia tabu.

8. Teillä on molemmilla myös oma elämänne. Ette tee kaikkea aina yhdessä, vaan annatte toisillenne tilaa.

9. Kun tappelette, teette sen reilusti. Ette syyttele toisianne, vaan yritätte tosissanne etsiä ratkaisuja ongelmiinne. Ette myöskään kaivele vanhoja.

Lue myös: Parisuhteessa on 5 vaihetta - katso, mitä niistä sinä elät parhaillaan

Lue myös: Onko aika päättää parisuhde? Merkit, jotka kertovat rakkauden tulleen tiensä päähän

Lähde: Huffintong Post

Kilpailut

Uusimmat