Kuva: Shutterstock

Onko "peilaaminen" osa parisuhdettanne? Katso mistä on kyse ja miten se voi auttaa liittoanne

18.01.2018 08:15 - Reija Saarinen

Aina toisinaan onnelliset pariskunnat näyttävät olevan täysin yhteydessä toisiinsa.

Onnellisen suhteen takana on monenlaisia syitä. Yksi niistä saattaa hyvinkin olla Pure Wow -sivuston esittelemä peilaus, joka on yllättävän yleistä hyvinvoivissa parisuhteissa.

Mistä sitten oikein on kyse? Artikkelin mukaan peilaamisesta puhutaan silloin, kun pariskunnan osapuolet heijastelevat toistensa eleitä, kehonkieltä ja jopa äänensävyä. Jos siis esimerkiksi toinen haluaa kertoa ruokapöydässä töissä sattuneesta jutusta, saattaa hän nojautua puolisoaan kohti ja elehtiä tietyllä tavalla. Jos kumppani peilaa häntä, hän tekee samoin, ei nojaudu taaksepäin, vaan eteen ja matkii myös rakkaansa eleitä.

Tämä, jopa tiedostamaton, tapa on keino rakentaa yhteyttä toisen ihmisen kanssa. Suhteessa tapahtuva peilaus auttaa siis vahvistamaan pariskunnan välistä yhteyttä sekä näyttää kumppanille sen, että toinen on hänen tukenaan.

Ensi kerralla, kun keskustele oman rakkaasi kanssa, mieti asiaa. Muista kuitenkin, että älä mene liiallisuuksiin peilaamisen kanssa. Esimerkiksi toisen murteen matkiminen ei ehkä ole hyvä idea.

Lue myös: Onko suhteesi myrkyllinen, vaikka et sitä itse huomaa? Terapeutti paljastaa huolestuttavat merkit

Lue myös: Yksinkertaiset teot, joilla suhteesta saa kestävämmän - toteutuvatko omassa liitossasi?

Lue myös: Rakastaako hän sinua todella? Merkit, joita kannattaa tarkkailla

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat