Kuva: Shutterstock

Brutaalit ja rehelliset vaiheet, jotka jokainen käy läpi erotessaan - voitko samaistua?

11.05.2018 18:15 - Senja Rapila

Eroaminen on monelle raskas prosessi, josta parantuminen kestää tovin.

Eli mitä kaikkia vaiheita ihminen käy todennäköisesti erotessaan? Elite Daily -julkaisu on listannut kuusi eri vaihetta, joihin varmasti jokainen eronnut voi samaistua. Ensin aloitetaan ikävästä ja epätoivosta.

Voit lukea kaikki vaiheet alapuolelta.

1. Tämä on rankin vaihe ja se tapahtuu välittömästi eron jälkeen. Kaikki tuntuu epätoivoiselta ja mustalta. Tämä ajanjakso vietetään sohvalla itkien, murehtien ja peläten koko loppuelämän yksinoloa. Voit ajatella pelkästään eroa ja ikävää.

2. Jossain vaiheessa ystävätkin huomaavat pahan olosi ja astuvat kuvioihin, koska he eivät kestä nähdä sinua sellaisessa epätoivon tilassa. He muistuttavat sinua siitä, että eksäsi ei ole arvoisesi, ja että hän ei ollut tarpeeksi hyvä sinulle. Ystäväsi saavat sinut tekemään asioita, joita et ole pitkään aikaan tehnyt.

3. Kun pimeys vihdoin kaikkoaa elämästä, tajuat, että pääset asian yli. Ero ei tule olemaan maailmanloppu. Olet vieläkin surullinen, mutta olet silti valmis aloittamaan uuden elämän. Olet samalla tylsistynyt, koska päivät ovat niin pitkiä. Mihin käytitkään kaiken tämän ajan viimeisten kuukausien aikana. 

4. Uusien rutiinien vaihe. Koska et voi vain istua kotona tylsistymässä, on aika tehdä kaikkia niitä asioita, joita ete ole ehtinyt tehdä aiemmin. Voit myös luoda itsellesi uusia rutiineja, jotka täyttävät päiviäsi. Ennen kuin huomaatkaan, olet täyttänyt päiväsi niin monilla askareilla, että stressaat pelkästään siitä, ettei sinulla ole aikaa rentoutumiseen.

5. Kun olet pitänyt itsesi kiireisenä, et ole ehtinyt ajattelemaan eksääsi. Olet tuntenut olosi huomattavasti paremmaksi. Joten nyt on aika käsitellä ero lopullisesti; puhdistaa sosiaalinen media ja antaa entiselle kumppanille hänen viimeisetkin tavarat takaisin. Se, mikä alkoi puhdistuksena, muuttuu helposti epätoivon kierteeksi. Saatat yhtäkkiä huomata selaavasi eksäsi sosiaalista mediaa, ja sitten se ikävä jälleen iskee. Itket, ikävöit ja kaipaat yhteisiä aikojanne. Yksi osa paranemisprosessia on repsahtaminen.

6. Ajan kuluessa tunteelliset purkaukset lyhenevät, eivät ole niin intensiivisiä, eikä niitä tapahdu niin usein. Jossain vaiheessa hyväksyt huomaamaan ne mahdollisuudet, mitä sinkkuus sinulle antaa. Merkki, jota olet odottanut, on vihdoin tullut. Paranet ja muutut vahvemmaksi kuin olet koskaan ollut. Nyt tiesi päässä odottaa vihdoin valo, joka johdattaa sinut uuteen elämääsi.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Kannattaako ex-kumppania onnitella syntymäpäivänä? Kysy itseltäsi ensin 5 kysymystä

Lue myös: Kun uskallat päästää irti, saat tilalle parempaa - Äitien parhaat parisuhdeneuvot koottiin yhteen

Kilpailut

Uusimmat