Kuva: Shutterstock

Eikö seurustelukumppania tunnu löytyvän? 4 merkkiä paljastaa, että etsit rakkautta vääristä paikoista

28.05.2018 17:15 - Emmi Moilanen

Rakkautta etsivän on hyvä hakeutua tilanteisiin, jossa uusia tuttavuuksia tapaa useammin kuin vain yhden illan ajan.

Rakastuminen ei aina tapahdu ensisilmäyksellä ja sielunkumppanin löytäminen voi joidenkin ihmisten kohdalla kestää pitkään. Kumppanin löytämiseen vaikuttavat useat eri tekijät, mutta yksin suuri seikka johon tulisi kiinnittää huomiota on se, millaisista paikoista etsit sielunkumppania itsellesi.

Elite Daily kysyi asiantuntijalta, mitkä seikat paljastavat sen, että olet saattanut etsiä elämänkumppania itsellesi vääristä paikoista.

1. Et suunnittele menojasi etukäteen

Elite Dailyn artikkelissa todetaan, että suunnitelmallisuus on yksi tärkeimmistä seikoista, mitä tulee kumppanin etsintään. Päätä siis jo hyvissä ajoin etukäteen, missä haluaisit viettää seuraavat vapaapäiväsi ja millaisia ihmisiä toivoisit tapaavasi.

- Suunnittelemattomuus on yksi niistä merkeistä, joiden perusteella osaan sanoa, että henkilö todennäköisesti etsii kumppania väärästä paikasta, ihmissuhdeasiantuntija Stef Safran kertoo.

- Jos kaikki päätökset tehdään viime tipassa tai henkilö kulkee vain kavereidensa perässä, hommassa ei ole minkäänlaista suunnitelmallisuutta. Kumppania etsivä saattaakin ajatella, että riittää, kunhan he poistuvat kotoaan vain jonnekin, Safran jatkaa.

Safran lisää lopuksi, että selkeä suunnitelma auttaa sinua ottamaan uusista mahdollisuuksista kaiken irti.

2. Käyt paikoissa, jossa tapaat uuden tuttavuuden vain kerran

Jos etsit seurustelukumppania esimerkiksi baarista, on mahdollista, että syvempää tuttavuutta ei ehdi muodostua.

- Tarvitset enemmän aikaa tutustumiseen ja yhteyden luomiseen kuin vain muutaman tunnin, Safran selittää.

- Kerron ihmisille, että heidän tulisi ottaa osaa aktiviteetteihin, joiden puitteissa samoja henkilöitä tapaa säännöllisesti.

Elämänkumppania etsiessään onkin hyvä tilaisuus kokeilla uusia harrastuksia ja ilmoittautua esimerkiksi liikunta- tai kokkauskurssille. Uuden harrastuksen parissa tapaat todennäköisesti myös samanhenkisiä ihmisiä, joilla on samanlaisia kiinnostuksenkohteita kuin sinulla.

- Mitä vain sellaista, joka vaatii säännöllistä osallistumista, eikä tutustuminen jää vain yhteen tapaamiskertaan, Safran tiivistää.

3. Oletat saavuttavasi tuloksia heti

Vaikka rakkauden ja läheisyyden kaipuu olisi kova, myös elämänkumppania etsiessä maltti on valttia.

- Kumppanin etsinnässä useat ihmiset odottavat näkevänsä tuloksia välittömästi. Jos niin ei käy, he luovuttavat, Safran kertoo.

- Kuten työmaailmassakin, parisuhdetta etsiessä voi kestää hetki, että löydät itsellesi niin sanotusti oikean markkinaraon ja samanhenkisiä ihmisiä ympärillesi, hän jatkaa.

Safran korostaa, että on tärkeää heittäytyä rohkeasti mukaan uusiin sosiaalisiin tilanteisiin.

- Osallistu tapahtumiin ja tee asioita, joiden puitteissa sinulla on mahdollisuus saada kutsuja myös myöhemmin järjestettäviin illanistujaisiin tai juhliin.

4. Käyt aina vain samoissa ja vanhoissa tutuissa paikoissa

Rakkautta etsivän olisi hyvä myös aina silloin tällöin poiketa vanhoista rutiineista. Elite Dailyn artikkelissa todetaan, että omissa tutuissa kaavoissa pysyminen voi rajoittaa huomaamattasi elämänkumppanin löytämistä.

Safran korostaa, että oikea tyyppi ei aina löydy lähipiiristäsi.

- Jos itse pysyt samassa ympäristössä koko ajan, rajoitat valinnanvarasi vain niihin tyyppeihin, jotka ovat nenäsi edessä.

Lue myös: Eikö huvitakaan mennä treffeille? 4 vinkkiä, joiden avulla peruutat tapaamisen tyylillä

Lue myös: Miehet kertovat: Tällaiset ensitreffit haluaisin

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat