Kuva: Shutterstock

Yllättävä merkki, joka enteilee eroa jo suhteen alkuaikoina - olisitko uskonut?

03.07.2018 08:15 - Reija Saarinen - Luettu 1 864 kertaa

Toisinaan pienikin asia saattaa kieliä siitä, että suhde tulee ajautumaan jonkinlaiseen kriisiin.

On vaikeaa määritellä sitä, mikä suhde tulee kestämään, ja mikä päättyy eroon muutaman yhdessä vietetyn kuukauden tai vuoden jälkeen. Siitä huolimatta on olemassa joitain merkkejä, joista voidaan, ainakin tutkijoiden mukaan, päätellä se, tuleeko suhde kestämään vai ei.

Tuoreen tutkimuksen mukaan näyttää siltä, että pariskunnat, jotka ovat äärimmäisen kiintyneitä toisiinsa suhteen alkuvaiheessa päätyvät muita suuremmalla todennäköisyydellä eroon.

- Pariskunnat, jotka erosivat noin seitsemän vuoden jälkeen avioliiton solmimisesta, olivat olleet todella paljon enemmän kiintyneitä, kuin he, jotka olivat edelleen yhdessä, tutkijat kertovat.

Selvää on, että kiintymys ei tietenkään ole paha asia, kunhan se ei johda liiallisiin odotuksiin. Kun huuma jossain vaiheessa lopahtaa, saattaakin yllättyä kumppanin todellisista piirteitä.

Tutkimuksessa todettiin myös, että paljon riitelevät pariskunnat, jotka eivät juurikaan kiintymystään näyttäneet, päätyivät eroon noin kahden vuoden sisään.

Näiden edelle mainittujen lisäksi selkeitä merkkejä siitä, että suhde ei tule kestämään ovat arvostuksen puute sekä kumppanuuden puuttuminen.

- Ikävä kyllä parisuhteesta tulee usein rutiinia. Suhteessa ei ole enää jännitystä, vaan kaikki rullaa tuttuun tapaan. Silloin on helppo olla tyytyväinen, mutta myös tyytymätön. Kun kumppanista tulee itsestään selvyys, ajautuu suhde usein eroon.

Näyttääkin siltä, että onnellisen ja kestävän avioliiton salaisuus on vakaassa, mutta tarpeeksi lujassa kiintymyssuhteessa.

Lue myös: Vaikea ero takana? 10 parasta vinkkiä erosta selvitymiseen

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat