6 keinoa parantaa muistia

17.10.2013 07:00 - Katariina Näreaho

Ikääntyessä monen muisti alkaa reistailla, mutta sitä vastaan voi myös taistella. Näillä kuudella vinkillä pystyt hidastamaan muistin rappeutumista ja jopa parantaa sitä.

1. Syö marjoja

Erään tutkimuksen mukaan syömällä vähintään 2,5 dl marjoja viikossa voit siirtää Alzheimerin taudin puhkeamista 2,5 vuodella.

2. Juo kofeiinipitoisia juomia

Asiantuntijat uskovat kofeiinin suojaavan aivoja. Pari kuppia kahvia päivässä pienentää riskiä saada dementia.

3. Herkuttele kaakaolla

Kaakaojauheen sisältämät antioksidantit voivat kehittää ajattelukykyäsi. Nautiskele siis säännöllisesti kupillinen kuumaa kaakaota tai muutama palanen tummaa suklaata, jossa kaakaopitoisuus on vähintään 70 prosenttia.

4. Hyödyllinen Omega-3

Omega-3-rasvahappojen monia hyötyjä hehkutetaan jatkuvasti. Tästä "ihmeaineesta" on apua myös muistin kanssa. Kalasta ja kasviöljyistä saatavat rasvahapot ovatkin tärkeitä muostin ja ajattelun ylläpitäjiä.

5. Polta kaloreita päivittäin

Tutkimuksen mukaan päivittäinen liikunta on muistin kannalta tärkeää. Säännöllinen liikunta lisää aivojen verenkiertoa ja parantaa unen laatua, jolla on suuri meritys muistin kannalta.

6. Nuku riittävästi

Kaikki tietävät, että vähäisten yöunien jälkeen aivot eivät toimi normaalilla tavalla. Asiat unohtuvat, tarkkaavaisuus häiriintyy ja keskittymiskyky on tipotiessään. Tutkimukset ovat osoittaneet että vähäisellä (alle 5 tuntia) ja liiallisella (yli 9 tuntia) unensaannilla on merkitystä muistin kannalta myöhemmin elämässä. Etenkin viisi- ja kuusikymppisten unitottumuksilla on pitkäaikaisia vaikutuksia aivojen terveyden kannalta.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat