Voita pelkosi ja elä täysillä - kolme askelta unelmasi toteuttamiseksi

08.05.2014 07:30 - Katariina Näreaho

Saavuttaaksesi haluamasi, on otettava härkää sarvista kiinni. Joskus eteenpäin meneminen voi pelottaa, mutta yleensä loppuvaiheessa riskinottaminen kannattaa.

"Älä unelmoi elämääsi, vaan elä unelmaasi" on helpommin sanottu kuin tehty. Mutta jotta pääsisit toteuttamaan haaveesi, on otettava rohkeasti suunta kohti unelmaa. Se voi olla pelottavaakin, mutta näillä kolmella askeleella olet lähempänä tavoitettasi.

Askel 1: Kartoita

Kartoita itsellesi, mikä tavoitteesi loppupeleissä on ja miksi sitä haluat.

Jos haluat esimerkiksi laihtua, niin minkä takia? Tylsä ja tyhjä vastaus tähän on, että haluat olla terve ja elää terveellisesti. Sinun tulisi kuitenkin miettiä, mitä terveellisyys on ja mitä se sinulle merkitsee. Haluatko välttää suvussasi esiintyvät sairaudet vai näyttää hyvältä minishortseissa? Sinun on löydettävä se todellinen syy, jotta pystyt motivoimaan itseäsi paremmin ja myös tekemään kaiken sen, mitä unelman toteutuminen vaatii.

Askel 2: Käsittele pelkoasi

Psyykkaa itsesi miettimällä mahdollista lopputulosta. Kun todella ymmärrät, että on parempi yrittää ja epäonnistua kuin heittää hanskat tiskiin ja luovuttaa, olet valmis. Mieti siis vaihtoehdot läpi:

A) Et tee mitään, etkä saavuta mitää.

B) Kohtaat pelkosi ja yrität, ja se saattaa mennä mönkään.

C) Teet kaikkesi ja onnistut.

Jos esimerkiksi haluaisit ottaa askeleen kohti vakavampaa parisuhdetta tapailemasi miehen kanssa, ovat vaihtoehdot seuraavat:

A) Jänistät, etkä sano asiasta mitään. Tunnet olosi turhautuneeksi ja pettyneeksi ja pelkäät yhä. Lopputulos on pahin mahdollinen, eli ero.

B) Keskustelet miehen kanssa, mutta et saa haluamaasi vastausta. Yhteistä tulevaisuutta ei ole, mutta olet ainakin kohdannut asian ja valmis siirtymään seuraavaan seikkailuun.

C) Olet nostanut kissan pöydälle, saat tunteillesi vastakaikua ja edessä on rehellinen, aito parisuhde. Olet saanut sen, mitä Kartoitus-vaiheessa halusit.

Askel 3: Ole armollinen itsellesi

Oli lopputulos sitten onnistunut, eli pääsit tavoitteeseesi, tai epäonnistunut, ole hyvä itsellesi. Älä ainakaan rankaise.

Jos uskalsit tarttua härkää sarvista, palkitse itsesi! Kun hemmottelet elämäsi tärkeintä ihmistä, eli juuri sinua itseäsi, olet rohkeampi ja valmiimpi uusiin haasteisiin - tai kokeilemaan unelmasi tavoittelua uudelleen.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat