5 eteeristä öljyä, joilla edistät hyvinvointiasi

01.06.2015 10:05 - Anna Hopi

Haluatko raikastaa oloasi ja saada ajatukset hyrräämään? Eteeristen öljyjen joukosta löydät jokaiseen mielentilaan sopivan tuoksun.

Laventeli

Laventeli sisältää antibakteerisia ominaisuuksia ja se voi auttaa parantamaan ihon pieniä naarmuja ja hyttysenpuremia. Sen kukkainen tuoksu omaa rauhoittavia vaikutuksia. Tätä öljyä voi käyttää menestyksellä nukahtamisvaikeuksiin ja rentoutumiseen.

Vinkki! Voit levittää laventelia myös ihollesi ja hieroa sillä lihaksiasi.

Eukalyptus

Eukalyptus on täydellinen tuoksuöljy kylmiin viimoisin ja yskään. Laita pari tippaa höyryävä kuumaan veteen ja tee tällä öljyllä höyryhengitys, jolla puhdistat keuhkojasi ja hengitysteitä.

Vinkki! Eukalyptus toimii stressinpoistajana pitkän päivän jälkeen kylpyvedessä. Lisää kymmenen tippaa lämpimään veteen ja nauti!

Piparminttu

Piparminttuöljy on viilentävä öljy ja se voi laskea kuumetta. Lisää pari tippaa piparminttuöljyä vaikkapa manteliöljyyn ja hiero sitä rintakehälle, niskaan ja selkään. Se auttaa lihaksi pahoinvointiin.

Vinkki! Yhdistettynä laventeliöljyn kanssa piparminttu lievittää päänsärkyä.

Sitruuna

Sitruunaöljy voi toimia hyvin kodin siivouksessa. Kun laitat sitä hieman pesuveteen, saat huonekalut kiiltämään ja niiden pintaan raikkaan tuoksun. Sitruunaöljyn sanotaan veteen sekoitettuna auttavaan pahanhajuiseen hengitykseen.

Vinkki! Sitruunaöljy auttaa kohottamaan energioita, joten jos kaipaat piristystä lisää öljyä vaikapa shampoosi joukkoon.

Greippiöljy

Tämä öljy auttaa selluliittiongelmaan, akneen ja öljyiseen ihoon. Siitä saa myös ruokasoodaan, kookosöljyyn ja arrowjuuri-jauheeseen sekoitettuna erinomaisen luonnondeodorantin.

Vinkki! Arrowjuuren voit korvata esimerkiksi kookosjauheella.

Lähde: Elite Daily.


Lisää eteerisistä öljyistä täältä.

Kilpailut

Uusimmat