Tupakoitsijoille huonoja uutisia: Lapsen seurassa tupakoinnista sakot!

05.06.2015 10:38 - Mikko Räsänen

Iso-Britaniassa tupakkalaki koventuu niin, että omassa autossa tupakointi on kiellettyä, mikäli kyydissä on lapsi.

Englannissa ja Walesissa on astunut voimaan uusi tupakkalaki, joka kieltää tupakoinnin autossa, jos kyydissä on lapsia. Jos poliisit näkevät tätä lakia rikottavan, seuraa siitä välitön 50 punnan eli noin 68 euron sakko. Englanti päätti uudesta tiukasta laista jo aiemmin, ja nyt myös Wales äänesti sen puolesta.

Lakimuutoksen kannattajat perustelevat sen tarpeellisuutta sillä, että joka viikko Britanniassa yli puoli miljoonaa lasta altistuu tupakansavulle vanhempiensa tupakoinnin takia. Erityisen paha ongelma on juuri autossa, koska auto on pieni suljettu tila, jossa tupakoitaessa lapset hengittävät paljon savua.

Tupakassa on 4000 kemikaalia, joiden jäämiä saattaa olla auton sisäilmassa vielä neljä tuntia tupakoinnin jälkeen. Tupakansavun on kerrottu altistavan lapsia astmalle, keuhkokuumeelle ja aivokalvontulehdukselle. Tupakoitsijoiden vauvoilla kätkytkuoleman riski on myös kaksinkertainen tupakoimattomiin verrattuna. Uutta lakia ei ole tehty pelkästään vauvojen suojaksi vaan tupakointi on jatkossa kiellettyä brittiautoissa, jos kyydissä on yksikin alle 18-vuotias.

Lähde: Ladbible



Lue myös: Monelle alkoholi maistuu kesällä. Siitä kannattaa myös vieroittautua, koska siitä saattaa seurata hyviä asioita.

Kilpailut

Uusimmat