Oletko käynyt koko ajan suihkussa väärin? Näin teet hetkestä tehokkaamman

21.02.2016 14:11 - Pauliina Jokinen

Kasvot kannattaa aina pestä kylmällä vedellä, vaikka muuten kävisikin kuumassa suihkussa.

Niinkin arkinen asia kuin suihkussa käyminen on mahdollista mokata, mikäli Independent-lehden listausta on uskominen. Muutama yksinkertainen seikka kannattaa ottaa huomioon, jotta pesuhetki olisi mahdollisimman mukava ja tehokas.

Kasvojen pesu

Kasvojen peseminen suihkun yhteydessä kuulostaa järkevältä ja säästää aikaa. Mutta kauneusasiantuntija Amadine Isnardin mukaan näin ei kuitenkaan kannata tehdä.

Kuuma suihku aukaisee ihohuokoset, mutta kasvot kannattaisi pestä kylmällä vedellä, Isnard vinkkaa.

- Kylmä stimuloi verenkiertoa ja saa ihosi hehkumaan.

Suihkuttelet liian kauan

Suihkussa on mukava löllötellä pitkän päivän tai rankan treenin päätteeksi. Samalla tulee kulutettua huomattava määrä vettä. Independent-lehden mukaan jo 11 minuuttia kestävä suihku kuluttaa enemmän vettä kuin kylpyammeen täyttäminen ja siinä lilluminen. Suihkun optimipituus olisikin kahdeksan minuuttia

Päivittäinen suihkussa käyminen

Miksi me käymme päivittäin suihkussa? Mainostajien takia tietenkin. Vuonna 1927 amerikkalaiset saippuavalmistajat alkoivat mainostaa tuotteitaan ja kehottivat ihmisiä peseytymään päivittäin. Asiasta tutkimusta tehneen Katherine Ashenbergin mukaan saippuavalmistajat saivat puhtauden liitettyä helposti länsimaisiin määreisiin ja osaksi arkipäiväisiä tapojamme.

Ihmisen ei kuitenkaan ole välttämätöntä peseytyä päivittäin. suurin osa ihollemme muodostuvista bakteereista on hyviä bakteereja ja pitävät ihostamme huolta ja taistelevat huonompia bakteereja vastaan. Liika suihkuttelu saattaa jopa lisätä infektioiden riskiä.

Käytät pesusientä

Ihotautilääkäri Rachel Eckelsenin mukaan pesusienet toimivat pahimmillaan homeen ja bakteerien otollisimpana kasvualustana.

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat