Stressaantunut autoilija kolaroi herkemmin - älä lähde murehtivana rattiin

19.04.2016 10:49 - Senja Rapila

Tien päällä on hyvä keskittyä siihen tärkeimpään: ajamiseen.

TTC Group on brittiläinen yritys, joka järjestää autoilukursseja jokaiselle asiasta kiinnostuneelle ympäri maailman. Kurssitarjonnasta löytyy muun muassa opintoja liittyen nopeusrajoituksiin sekä turvavyön käyttöön.

Yritys on ottanut omalta osaltaan kantaa stressitietoisuuden kuukauteen ja kertookin, että stressaantuneet autoilijat ajavat muita todennäköisemmin kolareita.

 - Päivittäinen liikenne, liikenneruuhkat, myöhästyminen sovitusta tapaamisesta yhdistettynä ärtymykseen, joka johtuu muiden huonoista ajotaidoista, johtavat juurensa stressistä ja tekevät kuskin liikkeistä hutiloivia, TTC Groupin työntekijä Adrian Hide kertoo.

Suurimmassa tapaturma-alttiudessa ovat työmatkalaiset, jos he stressaavat siitä, kerkeävätkö he ajoissa töihin. Ne työmatkalaiset, jotka miettivät autoillessaan seuraavaa palaveriaan tai työasioita, huonontavat tällä tavoin omaa autoiluaan. Sen sijaan autoilijoiden tulisikin keskittyä enemmän siihen hetkeen ja autolla ajamiseen.

- Työstressi täytyy jättää kokonaan auton ulkopuolelle siinä vaiheessa, kun auton ovi ja turvavyö menevät kiinni, Hide muistuttaa.

- Ole se parempi kuski, sulje puhelimesi ja pidä hyvä turvaväli niin edessä kuin takanakin, jotta pystyt ylläpitämään pientä turvakuplaa ympärilläsi. Lähde töihin ajoissa, jotta saat enemmän aikaa työmatkallesi.

Lähde: TTC

Kilpailut

Uusimmat