Vettyikö salaatti taas ennen lounasaikaa? 5 tapaa estää se
Jos haluat ottaa eväät kotoa töihin, ainoana esteenä voi olla salaatin vettyminen. Tai jos haet salaattisi noutopöydästä, ei se välttämättä kestä "tuoreena" erityisen pitkään. Miksi kukaan haluaisikaan vetelää, lässähtänyttä salaattia, joka tuntuu menettäneen koostumuksensa täysin?
1. Jos teet itse salaatin, vältät laittamasta turhia nesteitä salaatin sekaan. Oliivipurkista saattaa tulla turhia nesteitä - tai vaikkapa tonnikalapurkista.
2. Salaattikastike tulisi aina ottaa mukaan erikseen. Jos sinulla on tapana syödä aina salaattia töissä, kannattaa harkita salaattikastikkeen ostamista työpaikan jääkaappiin.
3. Kun säilöt salaatin, laita salaatti ilmatiiviiseen astiaan tai vaihtoehtoisesti elmukelmuta se. Ilma on yksi elementti, joka nahistaa salaatin nopeasti.
4. Säilö salaatti jääkaapin lämpimässä osassa, ettei se palellu.
5. Revi kerä- tai lehtisalaatti, älä leikkaa.