Kuva: Fotolia

Uuvuttaako jo iltapäivällä? Pysy virkeänä aamusta iltaan helppojen neuvojen avulla

05.08.2016 07:45 - Emmi Moilanen

Jo pienillä muutoksilla voi olla merkittäviä vaikutuksia energiatasoosi.

Popsugar kokosi yhteen kultaiset neuvot siitä, kuinka vireystason saa pysymään korkealla koko kiireisen päivän ajan.

Aamu:

Älä torkuta

Torkkunapin painaminen aiheuttaa usein sen, että tunnet itsesi entistä väsyneemmäksi jo ennen kuin olet päässyt edes sängystä ylös aloittamaan päivääsi.

Huolehdi nesteytyksestä

Aloita veden juominen jo aamulla, sillä yöunien jälkeen kehosi kaipaa nestettä. Veden juominen auttaa myös ruuansulatusjärjestelmääsi heräämään tehokkaampana uuteen päivään.

Valitse aamupalasi oikein

Syömällä riittävän suuren aamupalan, joka tekee sinut kylläiseksi, pitää sinut virkeämpänä pidempään.

Aamutreeni

Kokeile sovittaa muutamaan arkiaamuusi aikaa myös treenaamiselle. Pieni hikoilu virkistää kroppaasi tehokkaasti ja tekee sinut vastaanottavaisemmaksi päivän haasteille.

Iltapäivä:

Haukkaa happea

Hapen puute voi olla syyllinen siihen, että työpäivän aikana alat tuntea itsesi uupuneeksi sekä keskittyminen tuntuu vaikealta. Poistu siis työpisteeltäsi hetkeksi ja hengitä raikasta ulkoilmaa muutaman minuutin ajan.

Juo vihreää teetä

Runsas kahvin määrä saattaa houkutella pahimman iltapäiväväsymyksen hetkellä. Kokeile kahvin sijaan juoda vihreää teetä, joka saa olosi tuntumaan virkeämmältä vaikuttamatta seuraavan yön uniisi.

Siivoa työpisteesi

Kun työskentelytilasi näyttää lähinnä sotatantereelta, on hyvin todennäköistä, että myös olosi on samankaltainen. Käytä työpäivistäsi siis muutama minuutti siihen, että raivaat tilaa ja järjestät tavarat oikeille paikoilleen. Tämän jälkeen myös ajatuksesi kulkee jälleen kirkkaammin.

Syö välipala

Älä kuitenkaan sorru epäterveellisiin, sokerilla kyllästettyihin vaihtoehtoihin. Ne saavat olosi tuntumaan virkeämmältä vain hetken, mutta verensokerin laskiessa nopeasti olosi tuntuu entistäkin uupuneemmalta.

Ilta:

Jätä yömyssy väliin

Pitkän päivän jälkeen ajatus rentouttavasta viini- tai konjakkilasillisesta saattaa tuntua hyvältä ajatukselta. Alkoholi saattaa kuitenkin sotkea luonnollista unirytmiäsi ja heikentää unenlaatua, jolloin yöunen virkistävä vaikutus heikentyy.

Kuuntele kehoasi

Kun olosi tuntuu illalla väsyneeltä, kuuntele kehoasi ja ole armollinen itsellesi. Jätä siis väliin Netflixin ehdottama seuraava jakso lempisarjaasi tai viestittely ystäväsi kanssa. Jos väsymyksen hetkellä viivyttelet nukkumaanmenoa liian kauan, uniaikasi voi siirtyä jopa tunneilla eteenpäin.

Lähde: Popsugar

Lue myös: Onko energia hukassa? Katso kissavideoita

Kilpailut

Uusimmat