Kuva: Fotolia

Missä vaiheessa päivää tulisi syödä, jos haluaa laihtua? Asiantuntija kertoo vinkit

22.11.2017 18:15 - Senja Rapila

Iltaa kohden kannattaa syödä mahdollisimman kevyesti, jos aikoo mennä nukkumaan pian ruuan jälkeen.

Oletko huomannut, että sinulla on vaikeuksia laihtua? Se voi johtua muun muassa epäsäännöllisistä ruokailuajoistasi, jotka saattavat pahimmassa tapauksessa mennä myös yömyöhään. Asiantuntijat kertovat, että varsinkin sillä, mihin aikaan päivästä syö ruuan, on paljon väliä laihdutusprojektin ohella.

Kaikista kaloririkkaimpia ruokia ei tulisi missään nimessä syödä ennen nukkumaanmenoa.

- Uskon, että sääntö siihen on, että kaikista raskaimmat ja kaloririkkaimmat ruuat tulisi nauttia päivän aktiivisimpien tuntien aikana, jotta sinulla on energiaa suorittaa tehtäväsi tai päivän treenisi, asiantuntija Albert Matheny kertoo Women's Health -julkaisulle.

Syy ruokailun sääntöihin on se, että ruuan on tarkoitus antaa sinulle energiaa. Tätä energiaa voidaan käyttää "bensana" kun energiaa tarvitaan tai vaihtoehtoisesti palautuksena treenin jälkeen.

- Päivän kevyin ateria tulisi puolestaan nauttia silloin, kun et ole enää niin aktiivinen päivän aikana. Suurimmalle osalle ihmisistä tämä ruoka nautitaan ennen nukkumaanmenoa.

Jos syöt väärään aikaan liian tukevan ruuan, se näkyy muun muassa verensokerin nousuna ja huono puoli on myös se, että kalorit muuttuvat rasvaksi. Tämä tarkoittaa ikävää rasvan kertymistä kroppaan.

Joten jos koet vaikeuksia laihdutusprojektisi kanssa ja olet tottunut syömään tukevasti iltaisin, kannattaa muuttaa ruokailutapoja. Se voi auttaa huomattavasti laihduttamisessa.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Tiedätkö miksi treenatessa suuhun ilmestyy veren maku?

Lue myös: Inkiväärillä on lukuisia terveyshyötyjä - lue koko lista

Lue myös: Älä laita rasvatonta jogurttia smoothieen - 5 yllättävää asiaa, jotka kannattaa jättää pois

Kilpailut

Uusimmat