Kuva: Shutterstock

Arkiset tavat, jotka altistavat sinut flunssalle - ethän sorru?

25.01.2018 08:15 - Reija Saarinen

Pienillä arjen muutoksilla voi pitää itsensä terveenä.

Flunssakausi jyllää etenkin syys- ja talviaikaan. Toisinaan saattaakin tuntua siltä, että nuhalta on vaikea edes välttyä.

Todellisuudessa jokainen voi tehdä osansa pysyäkseen terveenä. On nimittäin muutamia sellaisia arkisia tapoja, jotka saattavat altistaa flunssalle. Kun ne laittaa kuntoon, sekä liikkuu ja syö terveellisesti, pysyy varmemmin terveenä.

Mutta mitä tapoja sitten kannattaa välttää?

1. Kun peset kädet, muista pestä aina myös peukalot. Se unohtuu helposti, mutta on sormi, joka koskettaa paikkoja siinä missä muutkin. Siksi sen pesuun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

2. Käsilaukkua ei kannata säilyttää maassa, sillä lattialla saattaa majailla monenlaisia bakteereja, jotka siirtyvät seuraavassa vaiheessa laukun mukana esimerkiksi pöydälle.

3. Hammasharjaa ei kannata säilyttää liian läheisissä tunnelmissa oman kumppanin harjan kanssa. Hammasharja on nimittäin paikka, josta bakteerit helposti tarttuvat.

4. Kaappien, laatikoiden ja ovien rivat kannattaa säännöllisesti pestä. Jos niitä ei pyyhi koskaan, elävät bakteerit niissä valtoimenaan.

5. Kenkiä ei kannata pitää sisätiloissa, sillä ne saattavat tuoda monenlaisia bakteereja kotiin.

6. Lounasta ei kannata syödä oman työpisteen ääressä. Syy on siinä, että useimmiten työpiste sisältää jopa 100 kertaa enemmän bakteereja kuin vessa.

7. Puhelin kannattaa jättää pois kädestä, kun suuntaa vessaan. Jos sitä käyttää vessassa, on puhelin pian täynnä erilaisia bakteereita.

8. Petivaatteet kannattaa vaihtaa tarpeeksi usein, jotta bakteerit eivät pääse niissä leviämään. On myös hyvä muistaa, että jos kumppani on ollut sairaana, kannattaa petivaatteet vaihtaa uusiin pikimmiten.

Lue myös: Flunssa tulossa? Niksit, joilla voit taltuttaa taudin heti alkumetreille

Lue myös: Iskikö flunssa? Vinkit, joiden avulla paranet nopeammin

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat