Vuosi 2015 vaatii veronsa: Palkitse itsesi vuoden viimeisinä päivinä

29.12.2015 09:24 - Tiina Svensk

Vuoden viimeisinä päivinä kannattaa keskittyä itseensä.  

Joulun pyhien ja uuden vuoden ajan kuuluisi olla rentouttavaa aikaa, mutta usein sorrumme kiirehtimään stressaamaan asioista, joita pitäisi ehtiä tehdä: vierailut sukulaisten luona ja uuden vuoden juhlien järjestäminen saattavat täyttää kalenterin nopeammin kuin uskommekaan.

Vuoden viimeisinä päivinä kannattaa kuitenkin ottaa tauko vain itselleen ja valmistautua tulevaan vuoteen. Jo yksikin päivä riittää Mind Body Green -sivuston listaamien tapojen läpikäymiseen:

Pidä tauko digitaalisuudesta: Hylkää sosiaalinen media, tietokone ja puhelin yhden päivän ajaksi. Vaikka kaikki edellämainituista ovatkin erittäin hyödyllisiä, kannattaa niistä pitää tauko edes silloin tällöin.

Ota aikaa itsestäsi huolehtimiseen: Ota aikaa itsellesi ja hyvinvoinnillesi. Vaikka se tuntuisikin itsekkäältä, on oman hyvinvoinnin priorisointi palvelus myös läheisillesi: kun voit itse hyvin, voit huolehtia myös muista paremmin. Tämä kannattaa muistaa koko ensi vuoden ajan.

Mene ulos ja nauti luonnosta: Jätä puhelin ja kuulokkeet kotiin, kun suuntaat luonnon keskelle. Hiljaisuus saa aistisi lepäämään ja stressitasot laskevat hetkessä.

Hengitä syvään: Olitpa sitten luonnon keskellä tai nautit hetken rauhasta sisätiloissa, hengitä syvään. Jo yksi syvä hengenveto rauhoittaa parasympaattista hermostoamme ja siten mieltämme ja kehoamme. Anna itsellesi aikaa vain keskittyä hengitykseesi.

Liiku: Liikunnan ei tarvitse aina olla suunnitelmallista treenaamista, vaan nauti vapaasta liikkeestä ja liikkumisesta - kehomme on luotu liikkumaan! Jos sinusta tuntuu, että haluat lähteä kävelylle, tee se. Jos haluat ottaa rennosti ja venytellä, tee niin. Tärkeintä on, että nautit liikkeestä, jota teet.

Sano "ei": Viimeistään nyt on aika opetella sanomaan ei asioille, joita et oikeastaan halua tehdä. Kieltäydy siis uuden vuoden juhlista, joihin et halua mennä tai luovu tehtävästä, johon sitouduit vain velvollisuudentunnon myötä.

Lepää: Tuntuuko loppuvuoden kiireet väsyttäneen sinut aivan täysin, ja olosi on kulunut? Anna itsellesi aikaa levätä, nukkua ja tehdä ainoastaan asioista, joita todella haluat tehdä.

Ole tarkka siitä, mihin kulutat aikasi: Jos et hallitse aikaasi, huomaat pian kuinka kalenterisi tapahtumat menevät päällekkäin ja tuhlaat aikaa turhiin asioihin. Ota siis hetki itsellesi ja katso, mihin käytät aikaasi. Huolehdi jo ensi vuoden tulevista viikoista ja niiden aikatauluista - siten varmistat itsellesi tasaisen ja stressittömän alkuvuoden.

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat