Lihottaisitko itsesi elokuvan pääroolia varten, Samuli Edelmann?

05.02.2016 09:14 - Senni Loikala

Näyttelijä ja laulaja Samuli Edelmann teki kotimaista uutuuselokuvaa varten uransa vaikeimman stuntin. Mies kertoo, että näyttelijän työssä on mahdollista kokeilla rajojaan.

Samuli Edelmann, 47, näyttelee pääroolin Tappajan näköinen mies -elokuvassa. Hänet nähdään valkokankaalla Viktor Kärppänä, joka saa peräänsä palkkatappajat ja suojelupoliisin. Edelmannin tuli opetella venäjää roolia varten.

- Venäjän kieltä piti opetella. Olen lukenut sitä nuorena, en tosin kauhean menestyksekkäästi. Katsoin lapsena venäläisiä elokuvia ja olen kuunnellut venäläistä musiikkia. Venäläinen kulttuuri on ollut osa elämääni siis jo aiemmin, Edelmann kertoo.

Myös elokuvan taistelukohtaukset vaativat harjoittelua. Tosin aseiden käsittely on Edelmannille tuttua jo hänen aiemmista rooleistaan.

- Minua on opetettu asehommissa ennenkin, joten ne olivat hyvin hallussa. Taistelukohtauksia harjoiteltiin paljon. Tykkään muutenkin tehdä toimintaa ja taistelukohtauksia, näyttelijä tuumaa.

Pitkän uransa aikana Edelmann on oppinut uusia taitoja rooliensa ansiosta. Mies tahtoi opetella soittamaan pianoa Tie pohjoiseen -elokuvaa varten.

- Opettelu oli aika työlästä, mutta lopulta soitan itse pianoa elokuvassa.

Lihottaminen jää historiaan

Aleksi Mäkelän Häjyt-elokuvaa varten Edelmann tahtoi haastaa itsensä myös fyysisesti, jotta hänen vartalonsa kuvastaisi roolihahmoa paremmin. Mies näytteli Jussi Murikan roolin, mistä hän sai parhaan miespääosan Jussi-ehdokkuuden.

 

Samuli Edelmann lihotti reilusti Häjyt-elokuvan pääroolia varten. Kuva: YouTube

 

- Silloin lihotin itseäni reilu 20 kiloa. Se oli oma ideani, eikä Aleksi Mäkelä vaatinut minua lihottamaan. Enää en tekisi sitä, Edelmann kertoo.

- Olen tahtonut nähdä, kuinka pitkälle venyn ja kuinka paljon pystyn oppimaan. Se on omien rajojen kokeilua.

Tappajan näköinen mies -elokuvaan tehtiin stunttikohtaus, jossa Edelmannin tuli olla veteen upotetussa autossa.

- Auton hukutus oli vaikein stuntti, mitä olen tehnyt ikinä. Se tehtiin monta kertaa ja se kesti kauan. Vaikka Häjyissäkin on yksi kohta, jossa hukutetaan auto, oli se paljon nopeammin ohitse.

Kilpailut

Uusimmat