Salatut Elämät -sarjasta tunnettu Esko Kovero: "Olen saanut tehdä urallani muutakin"

17.03.2016 14:37 - Senja Rapila

Salatut Elämät -sarjan Ismo Laitelana tunnettu näyttelijä on hyväksynyt sen, että roolin myötä hänet tunnistetaan kadulla. 

Näyttelijä Esko Kovero, 58, tunnetaan parhaiten roolistaan suomalaisessa draamasarjassa Salatut Elämät. Ismo Laitelaa näyttelevä mies kertoo, että roolihahmon saappaisiin astuminen toi tullessaan suuren elämänmuutoksen.

- Vaikka olin ollut jo 15 vuotta teatterin lavalla näytellyt, niin silloin sai kävellä kadulla ihan nobodynä ja randomia. Tämä televisio on niin mahtava ja katsojaluvut ovat ihan eri maailmasta, niin kyllähän siinä aluksi oli vähän aikaa että hetkinen, tätäkö tämä nyt on, Kovero kommentoi Voice.fi:lle.

- Kyllähän siihen se oma aikansa meni ennen kuin siihen tottui ja oppi käsittelemään ja hyväksymään sen, että kaduilla tunnistaminen kuuluu tähän hommaan. Nyt sen kanssa on jollain tavalla pärjännyt. Kyllähän sitä aina välillä toivoo ettei kukaan tunnistaisi, koska ihminenhän minäkin loppujen lopuksi olen - ihan samanlainen kuin kaikki muutkin. Minullakin on sekä huonoja että hyviä päiviä.

Rooli ei määrittele näyttelijänä

Vaikka mies tunnetaankin pääasiassa Salkkari-roolistaan, Kovero ei usko, että rooli määrittelisi häntä millään tavalla näyttelijänä. Teatterissa vuosia näytellyt mies kertoo, että on loppujenlopuksi tyytyväinen pitkään Salkkari-uraansa.

- Valehtelisin jos sanoisin, että minua ei tunnisteta kadulla. Vaikka olenhan minä tehnyt paljon muutakin, mutta kyllähän tämä on ylivoimaisesti se, mistä meikäläinen tunnistetaan. Ja sehän onkin selvää, että tunnistetaan. Se on nyt tätä, hän kertoo.

- Minulla itsellä on tasapainoinen olo siitä, että olen saanut tehdä urallani myös paljon muutakin ja tiedän mitä tämä on, mihin olen pystynyt ja mihin en ole pystynyt. Tämä on sinänsä vain yksi rooli, joka on kestänyt vain helkkarin kauan. Senkin voi kääntää positiiviseksi sillä tavalla, että jos olisin tehnyt Ismon huonosti, niin tuskimpa se täällä enää seikkailisi.

 

Lue myös: Vesa Keskinen kerää talteen lehtijutut itsestään: "Materiaalia on vuodesta 1987 tähän päivään"

Kilpailut

Uusimmat